Haberler

Adana'da Öğrencilere Trafik Dersi

Güncelleme:

Adana'da Opet'in desteğiyle başlatılan 'Trafik Dedektifleri Projesi' kapsamında öğrencilere, trafikte nasıl davranmaları konusunda eğitim verildi.

Taşkent İlköğretim Okulu'nda düzenlenen eğitim programına Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Opet Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın, projeye destek veren kurumların müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, her yıl Türkiye'deki kazalarda çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatarak şöyle dedi:

"Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Her yıl binlerce çocuğumuz yakınlarını kaybediyor. On binlerce çocuğumuz da yakınlarının yaralanması sonucu üzüntüye maruz kalıyor. Bu yaralanmaların bir kısmı da kalıcı engellere yol açıyor. Bunların azaltılması mümkün. Öncelikle trafikteki herkesin, yolcu ve sürücülerin kurallara uyarak dikkat etmesi gerekiyor. Bu kuralları az ya da çok herkes biliyor. Ancak uygulama konusunda problemlerimiz var."

'AMAÇ GÜVENLİ TRAFİK'

OPET Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın da, trafik sorununa kökten çözüm getirmek için çalışma başlattıklarını kaydederek şöyle konuştu:

"OPET olarak 'Temiz tuvalet' kampanyası ile Türkiye'ye hijyen bilincini yaydık. Şimdi de bu başarıyı ülkemizin başka bir sorunu olan trafik için hedefliyoruz. Çok değerli paydaşlarımızla birlikte bugün Adana'da proje kapsamındaki ilk dersimizi gerçekleştiriyoruz. OPET olarak bu projeyle farkındalık yaratarak, mevcut algıyı değiştirmeyi, Türkiye'nin gelecekte trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşmesini amaçlıyoruz."

Konuşmaların ardından trafik polisleri, proje kapsamında öğrencilere trafikte nasıl davranmaları gerektiği konusunda sahnede uygulamalı ders verdi. Programa katılan öğrencilere daha sonra trafik dedektifi kartı ve çanta hediye edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title