Haberler

Adana'da 'Kalkınma Atağı' Tanıtıldı

Adana'yı geçmişte olduğu gibi yeniden sanayi, tarım, turizm ve ticaretin merkezi yapmayı amaçlayan iş dünyasının temsilcileri, geliştirdikleri kalkınma projesi çerçevesinde kurulan Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş.'yi, (ATAK A.Ş.) tanıttı.

Adana'yı geçmişte olduğu gibi yeniden sanayi, tarım, turizm ve ticaretin merkezi yapmayı amaçlayan iş dünyasının temsilcileri, geliştirdikleri kalkınma projesi çerçevesinde kurulan Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş.'yi, (ATAK A.Ş.) tanıttı.

Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Sanayi Odası (ADASO), Adana Ticaret Borsası (ATOB) ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) yöneticilerinin girişimiyle kurulan ATAK A.Ş.'nin kentin tanıtımı, ihracatının arttırılması ve kalkınması için hazırlanacak projeleri yaşama geçireceği açıklandı. ATAK A.Ş.'nin tanıtımı, HiltonSA Oteli'nde yapıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, AK Parti Milletvekili Fatma Güldemet Sarı ve CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ile kentin iş dünyası ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin katıldığı toplantıda, ATAK A.Ş.'nin amaç ve hedefleri anlatıldı. ATAK A.Ş.'nin de Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlenen ATO Başkanı Atila Menevşe, Adana'nın avantajları ve iyi yönleriyle öne çıkarılması amacıyla yoğun bir çalışma yaptıklarını aktardı. Geçmişinde olduğu gibi Adana'ya yeniden ekonomik büyüklük ve canlılık kazandırmaya katkıda bulunmak için ATAK A.Ş.'nin kurulduğunu belirten Menevşe, kentin kalkınması ve tanıtımı için kurulan şirketin çok profesyonel çalışacağını da vurguladı.

DESTEK ÇAĞRISI

Şirketin yönetim kurulunda yer alan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, ATB Başkanı Şahin Bilgiç, AOSB Başkanı Bekir Sütçü ve ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak da, kalkınma için atılan adıma herkesin destek vermesini istedi. ATAK A.Ş. yönetiminde de yer alan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt ise, şöyle konuştu:

"Artık olumsuz olan herhangi bir haberin altına Adana manşetinin yazıldığı günleri geride bırakmayı istiyoruz. Artık bardağın dolu, pozitif tarafına bakmak için geç bile kaldık. Adana'nın güç ve öneminin farkına varılmasını istiyoruz. ATAK A.Ş. bu anlayışla yola çıkıyor. Hepinizin mutlaka omuz omuza çalışmasıyla başarılara koşacak bir oluşumdan bahsediyoruz. Desteklerinize ciddi anlamda ihtiyaç duyuyoruz. Nasıl Portakal Çiçeği Karnavalı'na sahip çıktıysa Adana bütün birimleriyle bu oluşumuna da sahip çıkacak."

ATAK A.Ş. Genel Müdürü İlhami Günsel ise, şirketin kentteki herkes ve kurumla ortak çalışacağını vurguladı. Ele alınacak projelerde ihracatın arttırılması, istihdam sağlanması ve kent adına lobi kriterlerinin olacağını bildiren Günsel, herkesi destek vermeye çağırdı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, kent için atılan her adıma destek verdiklerini kaydetti. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Hüseyin Sözlü Hacı Sabancı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title