Haberler

Adana'da 'Darbe Tatbikatı 2

Adana'da olası bir ikinci darbe girişimine karşı, polis şehirde alarm durumuna geçirildi.

Adana'da olası bir ikinci darbe girişimine karşı, polis şehirde alarm durumuna geçirildi. Bütün personelini yarım saat içerisinde göreve çağıran Adana Emniyet Müdürlüğü, askeri birliklerin giriş ve çıkışları ile kritik noktaları kontrol altına aldı. Yaklaşık 2.5 saat sonra yapılan anonsla, personelin tekrar normale dönmesi talimatı verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/ PDY) 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişimi, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün çalışması sonucunda önlenmişti. Emniyet Müdürlüğü'nün haber merkezi, 23.00 sıralarında "Merkezden İstasyonlarımıza, Sayın Emniyet Müdürümüzün emirlerini iletiriyorum, bütün birim amirleri görevleri başında olacak. 15 Temmuz'da görev alındığı gibi istirahatli olanlar dahil, tüm birimler göreve gelecek. Kritik noktalarda görev yapanlar, uzun namlulu silahları ve çelik yelekli olarak görev yapacak" anonsunu yaptı.

Anons üzerine, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün kadrosunda bulunan 7 bin polis, göreve geldi. Emniyet Müdürlüğü'nde toplanan polislere, çelik yelek ve uzun namlulu silahlar dağıtıldı. Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı zırhlı araçlar ve TOMA'lar, Adana Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Adana Havalimanı, Kürkçüler Cezaevi, askeri birlikler ve kritik noktalar önünde önlem aldı.

15 Temmuz'da yaşanan darbe teşebbüsüne destek veren Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın görev yaptığı 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'na da 5 TOMA ile gelen polisler, ikinci bir emre kadar giriş ve çıkışlarıın yasaklandığını duyurdu. Üste çalışan persolen mesaiye başlamadan evlerine dönerken, lojmanda kalan vatandaşlar da içeriye alınmadı. Hilton ve Shareton otellerinin de giriş çıkışları polis ekiplerince kapatıldı.

Yaklaşık 2.5 saat sonra Emniyet Haber Merkezi'nden, evlerinden göreve çağrılan personelin normale dönmesi talimatı verildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adana Emniyet Müdürlüğü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title