Haberler

Adana'da Damızlık Düve Üretim Merkezi Kurulacak

Milli Tarım Projesi kapsamında Adana'da 500 başlık damızlık düve üretim merkezi kurulacak.

Milli Tarım Projesi kapsamında Adana'da 500 başlık damızlık düve üretim merkezi kurulacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde yapılan başvuru sonucu yüzde 50'si hibe olarak verilecek 1 milyon 750 bin lira hayvan bedelli projeden faydalanmaya hak kazanan Alibabanın Çiftliği Süt Üretimi, Canlı Hayvan, Tarım, Gıda Limited Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Acembekiroğlu ile Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin arasında protokol imzalandı.

Tekin, makamında düzenlenen imza töreninde, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Milli Tarım Projesi'nin öncelikli amacının, tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Ülke hayvancılığının en büyük ihtiyacı olan gebe düve teminine, Bakanlığın çok önem verdiğini anlatan Tekin, "500 başlık damızlık düve üretimine en kısa sürede başlanacak. Projeden bölgemizde ilk defa kentimizin faydalanması bizim için ayrı bir gurur. İnşallah hep beraber bu projeyi güçlendirerek devam ettireceğiz. Bu bölgede damızlık ürün merkezi olarak da yapacağımız çalışmalarla Türkiye'ye örnek olmaya gayret göstereceğiz." diye konuştu.

İş adamı Acembekiroğlu da 6 yıl önce faaliyete geçirdikleri çiftlikte günde 13 ton süt elde ettiklerini, aynı zamanda damızlık düve yetiştirdiklerini dile getirerek, ülke hayvancılığına katkı vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title