Haberler

Adalet Eski Bakanı Seyfi Oktay Açıklaması

Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay, paralel devlet yapılanmasının çok eskilerden başladığına dikkat çekerek, “Aşama aşama nüfuz edildi, ortaklık yapılması hataydı” dedi.

Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay, paralel devlet yapılanmasının çok eskilerden başladığına dikkat çekerek, "Aşama aşama nüfuz edildi, ortaklık yapılması hataydı" dedi.

Türkiyem TV'de yayınlanan Gündem Özel programına katılan Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay, FETÖ terör örgütü ve devlette yapılanmaya yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Her koşul ve dönemde devlete nüfuz etmeye çalışan FETÖ'nün yapılanmasına değinen eski Bakan Oktay, "Yapılanma çok eskiden başlamış bir durumda. Bu 1967'lerde falan 1966'larda başlamış ve aşama aşama her koşula kendisini uydurarak yapılmış, her yere nüfuz edilmeye çalışılarak, böyle bir devleti dönüştürme projesi uygulanmış. Dolayısıyla şu veya bu dönemi diye açıkça söylemek çok zor ama tabii bir paralel yapı olarak düşünülüp buna güvenilerek ortaklık yapılması bir büyük hata tabii" diye konuştu.

Kendi dönemlerinde mecliste genel görüşme önergeleri ve meclis araştırması önergeleri vererek FETÖ'nün ciddi bir tehlike olduğu dile getirdiğini belirten Oktay, "Yani demokratik laik çağdaş hukuk devletimize eşitlikçi, özgürlükçü, akla ve bilime dayalı demokratik sistemimize karşı ciddi bir hareket olduğunu ta eskilerden başlayarak hep söyledim. Bakanlık dönemimizde 30 kanun ve 4 bin modelden oluşan demokratik dönüşüm projesi hazırladık. Benim dönemimde bir kere insan sağcı olur, solcu olur, demokratik sistem içerisinde çoğulculuk önemlidir. Bunlar hep nüfuz etmek istiyorlardı benim dönemimde, bakanlık dönemimde demokrasi hukuk devleti, cumhuriyetimize karşı bir kişinin buraya girmemesi lazımdır diye gösterebildiğimiz kadar özen gösterdik. Hatta partili arkadaşları devreye sokarak, onlar vasıtasıyla şeyler getirdiler ben onları uyardım. Bu böyle bir kanaldan geliyor diye. Yani böylesine bir dönem geçirdik" ifadelerine yer verdi.

Bakanlık yaptığı dönemde 3 bin hakim ve savcı göreve aldığını ifade eden Oktay, "Ve düşünün ki her noktada nüfuz etmek istenildi. Ama biz bunların hepsine karşı uyanık olduk ve önlemeye çalıştık. Yani şu ana kadar bizim dönemimizde mesela 14 bin personel almıştım ve 3 bin hakim savcı almıştım. Bunlardan Adalet Bakanlığı'nda görevli bir tek kişi bunlarla muhatap olmadı" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Seyfi Oktay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title