Haberler

Adalet Bakanlığı Harekete Geçti

Dha Ankara - Adalet Bakanlığı harekete geçtiBELEDİYE otobüsünde şort giydiği için bir kadına saldıran kişinin serbest bırakılması tepkilere neden olurken, Adalet Bakanlığı harekete geçti.

Dha Ankara - Adalet Bakanlığı harekete geçti

BELEDİYE otobüsünde şort giydiği için bir kadına saldıran kişinin serbest bırakılması tepkilere neden olurken, Adalet Bakanlığı harekete geçti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla hazırlanan tasarıda 'vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenen' suçlardaki tutuklama yasağı kaldırılıyor. Tasarının önümüzdeki günlerde TBMM'ye gönderilmesi bekleniyor. Tasarının yasalaşması halinde belediye otobüsünde bir kadına saldıran Abdullah Çakıroğlu hakkında da tutuklama kararı verilebilecek.

Kurban Bayramı öncesinde Adalet Bakanlığı tarafından Başbakanlık'a gönderilen ceza paketinde önemli bir düzenlemenin olduğu ortaya çıktı. Tasarı ile Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 100. maddesinde değişiklik yapılması düzenleniyor. Tasarı ile 5271 sayılı Kanunun 100 üncü maddesinin dördüncü fıkrasına 'veya' ibaresinden sonra gelmek üzere 'vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenenler hariç' ibaresi eklenmiştir düzenlemesi yapılıyor.

TUTUKLAMA KARARI VERİLEBİLECEK

Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı tasarının yasalaşması ile birlikte vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenen suçlar tutuklama yasağı kapsamından çıkarılmış olacak. Düzenleme ile birlikte iki yıla kadar hapis cezası öngörülen vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenen suçlarda da tutuklama kararı verilebilecek. Mevcut düzenlemede 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar arasında düzenlenen ve dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezası gerektiren 'basit kasten yaralama' gibi suçlarda yargı mercileri bu nedenle tutuklama kararı veremiyor. Özellikle vücut dokunulmazlığına karşı işlenen basit ancak mağdur ve toplum üzerinde infial uyandıran suçlarda tutuklama tedbirine başvurulamaması eleştirilere neden olurken, Adalet Bakanlığının hazırladığı tasarıyla vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenen suçlar tutuklama yasağı kapsamından çıkartılıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adalet Bakanlığı Bekir Bozdağ Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title