Haberler

Bozdağ'dan Gülen'in İadesiyle İlgili Açıklama: Bu Akşam ABD'li Mevkidaşımla Görüşeceğim

Güncelleme:

Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesiyle ilgili olarak, "Bugün akşam ABD Adalet Bakanı'yla bir telefon görüşmemiz olacak. Umarız beklediğimiz gibi bir sonuç çıkar." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesiyle ilgili açıklama yaptı. Bozdağ, "Bugün akşam ABD Adalet Bakanı'yla bir telefon görüşmemiz olacak. Bu konuyu tekrar kendileriyle görüşeceğiz. Ayrıca bugün yine Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun da ABD'de, Washington'da bazı temasları olacak. Bu çerçevede büyük ihtimalle Adalet Bakanı'yla da konuşacak, bu konuları görüşme ve oraya birinci elden Türkiye'nin beklentilerini ve hassasiyetleri aktarma imkanı bulacaktır. Biz yeni yönetim döneminde bu konuda yeni bir anlayış beklediğimizi ve farklı bir uygulama olacağı beklentimizin çok yüksek olduğunu her defasında ifade ettik. Umarız beklediğimiz gibi bir sonuç çıkar." dedi.

"YETERİNDEN FAZLA DELİL OLDUĞUNA İNANIYORUM"

"Almanya istihbarat örgütünün başındaki zat, Alman halkına da Türk halkına da bütün dünyaya da gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Sadece o yalan söylemiyor, dün Amerika'da İstihbarat Komitesi Başkanı da benzer bir yalan söyledi. Yalanların istihbarat örgütü başkanları tarafından tekrarlanmış olması onları gerçek yerine geçirmez. Ben, Alman İstihbarat Başkanı ve ABD istihbarat örgütlerinin elinde bu işi FETÖ'nün yaptığını adı gibi, kendi adlarını nasıl biliyorlar, o şekilde onlara öğreten, gösteren yeterinden fazla delil olduğuna inanıyorum."

"EĞER BU DELİLLERLE İADE YAPILMAZSA..."

"Bu darbeyi FETÖ'nün yaptırdığına ve yaptığına dair koyduğumuz belge, bilgi ve delillerle eğer bu iade yapılmazsa veya geçici tutuklama yapılmazsa hiçbir dosyada iade, geçici tutuklama yapılamaz. Bu o kadar sağlam bir dosya. Güneş gibi biz her şeyi ortaya koymuşuz. Ama onlar başka bir yerde duruyor, başka bir yerden bakıyor."

"ÖRGÜT YENİ BİR TALİMAT VERDİ"

"Örgüt (FETÖ) yeni bir talimat verdi, 'Mahkemelere giderken, yaşlı hacı amcaları götürün, başörtülü hanımları götürün, çocukları götürün, aman bir saygısızlık yapmayın. Hakimlerin, savcıların yollarına çıkın, onları etkilemeye çalışın.' diye ayrı bir politika."

"BENİM ONLARA TAVSİYEM FETÖ'YÜ ÇÖPE ATMALARI"

"Türkiye üzerinde, FETÖ üzerinden kim bir hesap ve operasyon peşinde koşuyorsa, boşuna koşuyor. Sadece kendini yormaktan başka bu koşmadan bir netice elde etme şansı yoktur. Benim onlara tavsiyem, FETÖ'yü çöpe atmaları, kendilerine yeni FETÖ aramaları. Bundan onlara bir hayır çıkmaz."

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Washington Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title