Haberler

Adalet Bakanı Bozdağ -

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin son 10 yılda yakaladığı siyasi istikrar, güçlü iktidar ve güven ortamı sayesinde her alanda geliştiğini bildirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin son 10 yılda yakaladığı siyasi istikrar, güçlü iktidar ve güven ortamı sayesinde her alanda geliştiğini bildirdi.

Bozdağ, Memur-Sen Sorgun İlçe Temsilciliği tarafından İlyas Arslan Sinema Salonu'nda düzenlenen "Sorgun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu" toplantısında sivil toplum kuruluşlarının aynı zamanda kuruluş amaçlarına uygun faaliyet yürütmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin köklü tarihi bulunduğunu vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Esasında bizim millet ve devlet tarihimizde cumhuriyet dönemi çok küçük bir safhayı oluşturur. Binlerce yıllık bir tarih var, bir millet var, bir devlet geleneği var. Onun içinden süzülüp gelen, bütün tarihten almamız gereken dersler var. Cumhuriyet döneminde ülkemiz çok değişti. Çok değişik alanlarda önemli gelişmelere sahne oldu. Sıkıntılarımız oldu ama gelişmelerimiz de oldu. Türkiye, son 10 yıl içerisinde yakaladığı siyasi istikrarla, güçlü iktidar ve güven ortamı sayesinde her alanda ama her alanda, çok büyük değişimler yaşadı. Kolay olmadı esasında değişmek, değiştirmek. Çok zor oldu. Ankara'da bunların hayata geçirilmesi için yapılan mücadeleye baktığımızda Türkiye'nin zor bir mücadele dönemi geçirdiğini hep beraber gördük."

- "Amerika dahil bir çok ülke bu değişimi örnek aldı"

Türkiye'nin değişerek büyüyeceğini ancak statükoyu muhafaza ederse yerinde sayacağını savunan Bozdağ, "Böyle büyümezse yorgunluğu yanına kalır, bunun millete bir faydası olmaz. Son yıllarda değişim iradesini milletimizin her alanına hakim kıldık. Türkiye, bu değişim iradesiyle büyük bir şekilde değişti. Sağlıklı değişti. Baktığınızda sağlıkta öyle büyük bir değişiklik oldu ki Amerika dahil bir çok ülke bu değişimi örnek aldı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik itibar suikastleri yapıldığını anlatan Bozdağ, şunları söyledi:

"Kara treni kaldırıp, yüksek hızlı treni getirdik. 'Havaalanları işlemez, kapatalım' dediler, 150 kilometreye bir havaalanı getiriyorsunuz. 'Yollar artık tek şerit yetmez' dediler. Bölünmüş yol, otoban getiriyorsunuz, akılları duruyor. Ne oluyor bu Türklere? Birden bire her alanda bir değişim yaşıyor. Hastaneye ambulans gidemezken, gökten şimdi helikopter ambulans geliyor, benim dağdaki kardeşimi alıyor, hastaneye getiriyor. Ne oldu? Bir sihirli el adeta değdi, Türkiye'nin her tarafı değişti. Savunma sanayi konusunda da fevkalade büyük değişiklikler yaşanıyor. Türkiye'nin bütün tankları dışarıdan ithaldir. Biz büyük bir devletiz. Büyük bir ordumuz var, ama kendi tankını yapamayan bir Türkiye var. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, Türkiye kendi tanklarını yapacak. İlk savaş gemimizi yaptık, denize indirdik."

- "Bu milletin içinden ter döken biri cumhurbaşkanı olmalı"

Bozdağ, ne CHP'nin ne de MHP'nin kendi içinden aday çıkaramadığını, dışarıdan ithal aday bulduklarını ifade ederek, "Neden bu milletin içinden ter döken, bu millet için koşan birini değil de dışarıdan birini bu beyler cumhurbaşkanı yapmak istiyorlar? Son derece önemli. Bir de şu cumhurbaşkanlığı, iktidarları kontrol etme noktasıdır. Çünkü öyle yetkiler vermişler ki 1961 anayasasıyla, sonra 1982 anayasası aynı yetkileri muhafaza etti. İşte bunun için bu millet için ter döken Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bu seçimlerde cumhurbaşkanı seçeceğiz" diye konuştu..

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title