Haberler

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Meydanlarda hangi konuşmalar yapılırsa yapılsın, gazetelere manşet üstüne manşetler, televizyonlarda haber üstüne haberler yapalım, hepsi nafiledir çünkü esas manşeti sandıkta bu millet atacaktır” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Meydanlarda hangi konuşmalar yapılırsa yapılsın, gazetelere manşet üstüne manşetler, televizyonlarda haber üstüne haberler yapalım, hepsi nafiledir çünkü esas manşeti sandıkta bu millet atacaktır" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde partisinin seçim bürosunu ziyaret edip vatandaşlara seslendi. Yerel seçimlerde kararı vatandaşın vereceğini belirten Adalet Bakanı Bozdağ, "İktidara yön verecek vatandaştır, biz hep bunu biliyor, buna inanıyoruz. Bu yüzden de her konuşmayı ince detayına kadar biz söylüyoruz, biz biliyoruz ama işin aslı öyle değil. Esası vatandaş söylüyor, esas vatandaş biliyor, siyaseti yakından takip eden, analiz eden, olanı biteni takip eden, basiret sahibi aziz milletimiz var. Ben bu yüzden bütün meydanları dolduran herkese bütün siyasilere buradan Çiçekdağı'ndan söylüyorum. Hangi konuşmaları yaparsak yapalım, gazetelere manşet üstüne manşetler, televizyonlarda haber üstüne haberler yapalım hepsi nafiledir çünkü esas manşeti sandıkta bu millet atacaktır, Çiçekdağılılar, Kırşehirliler atacaktır. Türkiye'nin dört bir yanında vatandaş son sözü söyleyecektir. Biz bugüne kadar vatandaşımıza, insanımıza inanarak yol yürüdük. Türkiye bugünlere geldiyse biz milletimizle beraber yol yürüdüğümüz için geldik. İnşallah bundan sonra yine bu kadro milleti ile beraber yol yürümeye devam edecektir" diye konuştu.

Belediye seçimlerinin bir yandan, yapılanların değerlendirilmesinin bir yandan da geleceğin planlanması ve oylanması olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Bozdağ, "Vatandaş olarak bizler karar verdikten sonra bu kararı beş yıl geri alamıyoruz. Eğer iyi karar vermişsek beş yıl onun faydalarını görüyoruz. Eğer doğru kararda isabet etmemişsek eyvahlar çekiyoruz. Kararlar doğru oldukça kazançlar da bereketli oluyor. İlçeler, iller, ülkeler bambaşka hale geliyor. Türk milleti 3 Kasım'da yönetime el koydu. Türkiye'nin makus talihini değiştiren adımı 3 Kasım'da millet attı. Millet karar verdi, 'Türkiye'nin önü açılacak' dediniz ve o günden bu güne kadar Türkiye bambaşka yerlere geldi. 12 yıl önce ve 12 yıl sonrasını mukayese ettiğinizde bambaşka bir Türkiye var bugün" diye konuştu.

"ARTIK IMF'DEN BORÇ ALAN DEĞİL, BORÇ VEREBİLECEK BİR TÜRKİYE VAR"

Konuşmasında MHP'yi eleştiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "MHP yeri geldiği zaman konuşuyor, vatan millet Sakarya edebiyatında, Allah var üstlerine, yok ama vatana, millete, devlete sahip çıkmasında koca bir sıfır. Ne yaptılar bunlaR? Türkiye'yi IMF'ye muhtaç ettiler ve bu ülkeyi dilenci haline düşürdüler. Gecelik faizler aldı başını gitti ve Türkiye bambaşka sorunlarla karşı karşıya kaldı. Euro aldı başını gitti, bir liralık borçlu olan bin lira borç ödedi. Gecelik faizler yüzde 7 bin 500'leri buldu. Allah için o günün Türkiye'si ile bugünün Türkiye'sini karşılaştırın. O zaman IMF dedi ki, 'Biz size kredi vereceğiz ama bir şartla, siz Türkiye'de para yönetmesini bilmiyorsunuz. Para yönetecek bakan da verelim' dediler. 'Ama bakanıma, başbakan muamelesi yapacaksınız' dediler ve Kemal Derviş'i Türkiye'ye gönderdiler. Bunlar Türkiye'nin geleceğini IMF'ye adeta ipotek ettiler. Yeri gelince haysiyetli dış politika, şöyle dış politika, böyle diye. Hey MHP diyorum, sesleniyorum. Bu milletin itibarını götürüp IMF'nin kapısında dilencilik yapacak düzeye düşürmek midir, haysiyetli dış politika bu mudur? Ama bakın 3 Kasım'da rotayı değiştirdiniz. Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını iktidar ettiniz. IMF'ye onların yaptığı borçları hep biz ödedik. 2008'de dünyada finans krizi vardı. Bakın tam o dönemde AK Parti'ye 14 Mart 2008'de kapatma davası açtılar. Amerika'da, Avrupa'da bankalar batıyor. Rusya'da bankalar batıyor. Çin'de bankalar batıyor. Türkiye'nin tek başına iktidarına kapatma davası açıyorlar. Bu nedir biliyor musunuz, 240 kilometre hızla giden bir araca, kaptanın haber olmadan aracın frenine aniden basmak gibi bir şeydir. Bu aracın kaptanı eğer bu Bahçeli ve Kılıçdaroğlu olsaydı, Türkiye arabası paramparça olurdu, hurdaya dönerdi ama Türkiye bu kazaya uğramadı, neden? Çünkü bu arabanın kaptanı güçlü ve usta bir kaptan olan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Şimdi, 'IMF'ye 5 milyar dolar borç verebilirim' diyen bir Türkiye var. Soruyorum hangisi başı dik ve haysiyetli politikadır? IMF'nin kapısında dilenci yapmak mı, yoksa IMF'ye yol gösterip, 'Biz işimizi kendimiz yaparız, sen hadi kendi işine bak' demek mi? İşte 12 yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye önünüzde" şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ DE BAŞLATTIK"

Terör belasını Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çözeceğini belirten Adalet Bakanı Bozdağ, "Bu Bahçeli'nin, Kılıçdaroğlu'nun zihniyeti 30 yılı aşkındır terörü çözemedi. Bunu çözmek yürek ister, cesaret ister, samimiyet ister. Tayyip Erdoğan çözüm sürecini de başlattı. Eğer bu süreç başarıya ulaşırsa artık Türkiye'nin önüne kimse geçemez ve Türkiye'yi kimse tutamaz. Türkiye'nin çözüm sürecini de alt üst etmeye çalışanlar var. 'Türkiye'de silahlar susmasın, yeniden başlasın' diyenler var. Ocaklara bir yılı aşkındır ateş düşmüyor, şehit cenazeleri gelmiyor. Türkiye ne kaybetti, bölündü mü, parçalandı mı? Ama Türkiye'nin eski haline gelmesini isteyen bazı iş birlikçiler var. Siz ne yaparsanız yapın, Türkiye'nin bu güçlü yürüyüşünü engelleyemeyeceksiniz" ifadelerini kullandı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

title