Haberler

Açlıkla Mücadele Eden Çocuklara Yardım Kampanyası

Yeryüzü Doktorları Derneği, dünyanın birçok noktasında açlıkla mücadele eden çocuklara dikkat çekmek amacıyla Eminönü’nde stant açtı.

Yeryüzü Doktorları Derneği, dünyanın birçok noktasında açlıkla mücadele eden çocuklara dikkat çekmek amacıyla Eminönü'nde stant açtı. Açılan stantta hem çocuklar muayene ediliyor, Hem de vatandaşlar yardım konusunda bilgilendiriliyor.

10 yılı aşkın süredir özellikle Somali, Myanmar gibi bölgelerde çocuklara ve annelere yönelik faaliyetler yürüten Yeryüzü Doktorları, ramazan ayı boyunca yardımlar toplayarak bu bölgelerde yaşayan muhtaçlara yardım yapmayı amaçlıyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Genel Sekreter Yardımcısı Dr. İlker İnanç Balkan, "Projemizin başlığı 'bebekler açlığa dayanamaz'. Ramazan boyunca sürdürmek istiyoruz. Açlığın hep Afrika bölgesinde olduğunu bilirdik ama savaşlar nedeniyle her geçen gün yeni bölgeler ekleniyor. Savaşlar nedeniyle Yemen, Suriye, Filistin'de çok ciddi sağlık ve açlık problemleri yaşanıyor. Bizler de bu bölgelerde koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında gıda yardımı organize edelim istedik" dedi.

Yemen'de de bir beslenme merkezi kurma aşamasında olduklarının altını çizen Balkan, " Yemen'de anne ve çocuklardan oluşan 1,5 milyon civarında insan çok ciddi gıda ihtiyacına muhtaçlar. Bu bölgelerde 15 milyon bebek eğer acil şekilde ihtiyaçları karşılanmazsa beslenme yetersizliği nedeniyle önümüzdeki haftalarda hayatını kaybedebilir. Dünya genelinde yılda 137 milyon bebek doğuyor, lakin 6.3 milyonu beşinci yaş gününü göremeden hayata veda ediyor. Bu bebeklerin çoğunluğu gıda krizi içinde bulunan 24 Afrika ülkesinde doğuyor. Her yıl üç milyon bebek doğrudan yetersiz beslenme veya dolaylı sonuçları nedeniyle kaybediliyor" ifadelerini kullandı.

Balkan, "Açlığın yaygın olduğu coğrafyalarda zatürre, ishal, sıtma, tüberküloz, kızamık gibi enfeksiyon hastalıkları bebek ölümlerinin önde gelen nedenleri arasında yer alıyor" diyerek, "Afrika'da 3 dakikada bir çocuk sıtma nedeniyle hayatını kaybediyor. Çünkü açlık, hastalıklara karşı direnci kırıyor, bağışıklığı bozuyor, iyileşmeyi engelliyor. Bedensel ve Zihinsel Gelişim Geriliği gibi geri dönüşümsüz hasarlara neden oluyor, okul ve meslek hayatında başarısızlığa yol açıyor. Bütün bunlara karşın bir bebeğin günlük besini için gerekli para 1 TL'dir. Her vatandaştan bu konuda yardım bekliyoruz çünkü bu içimiz acıtan bir tablodur" diye konuştu.

Yeryüzü Doktorları Yöneticisi Dr. Sümeyye Tümtürk ise, "Özellikle Yemen ve Suriye başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde bulunan anne bebek beslenme sağlık merkezlerimizde bebeklerin tıbbi beslenme ihtiyacını karşılamak için bu kampanyayı düzenledik. Bir bebeğin bir aylık gideri 30 TL'dir. Bu bağışlar Yeryüzü Doktorları sitesi üzerinden veya 6612'ye MAMA yazarak SMS göndererek bağışta bulunabilirler" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eminönü Afrika Somali Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title