Haberler

Açıköğretim'de Dört Yanlış Bir Doğru Dönemi Başladı

Açıköğretim Sistemi Değişikliği AÜ Senatosunca Onaylandı.

Açıköğretim Sistemi Değişikliği AÜ Senatosunca Onaylandı.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Sistemi kapsamındaki sınavların değerlendirilmesinde değişikliğe gidildiği bildirildi.

Açıköğretim'de Dört Yanlış Bir Doğru Dönemi – Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) 18 Mart'ta aldığı karar gereğince 2016-2017 öğretim yılından itibaren AÜ Açıköğretim Sistemi'ndeki iktisat ve işletme fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde, çoktan seçmeli 5 seçenekli test tipi sorularda, 4 yanlışın bir doğru cevabı eksiltmesi, AÜ Senatosunca karara bağlandı.

Öğrencilerin sınavı değerlendirilirken doğru cevapların sayısından, yanlışların sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puan olacak.

Açıköğretim'de Dört Yanlış Bir Doğru Dönemi

YÖK'ün açıklamasındaki yeni sistem, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce uygulanan sınav sistemleriyle aynı olacak. İşletme, iktisat fakültelerinde okuyan öğrenciler test usulü sınav olduklarından ötürü artık 4 yanlış bir doğruyu eksiltecek.

Karar verildi! Açıköğretim'de Dört Yanlış Bir Doğru Dönemi Resmen Başladı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır.

YENİ GÜNCEL HABERLER E-KAMPÜS'TE

Anadolu Üniversitesi gerek temel öğrenme materyali olan kitaplarda gerekse destek materyali olarak https: //ekampus.anadolu.edu.tr içinde yer alan kaynaklarda sürekli güncelleme yapmaktadır. Bu anlamda gelişen teknolojinin sunduğu bütün imkanlar seferber edilerek Türkiye'nin en büyük e-öğrenme platformu siz öğrencilerimiz için hizmet vermektedir. Öğrenci başarısının artırılması için sürdürülebilir projeler geliştirilmeye devam edecektir.

Öğrencilerimizin Açıköğretim bürolarından teslim aldıkları güncellenmiş kitaplar ve https: //ekampus.anadolu.edu.tr adresi dışında herhangi bir kaynaktan yararlanmamalarını önemle hatırlatırız. Kurum dışı kaynakların güncel olmayacağı ve mağduriyetlere neden olacağının bilinmesi gerekmektedir.

AÖF SINAV TARİHLERİ

Açık Öğretim Fakültesi'nde sınav tarihleri 26 Kasım'da başlıyor, 28 Mayıs 2017 tarihinde sınavlar bitiyor. Açık Öğretim Fakültesi sınav tarihlerini kendi sitesinde duyurdu, sınavların ne zaman başlayacağını açıkladı. Buna göre:

Güz Dönemi Ara Sınavı 26 – 27 Kasım 2016 Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 – 15 Ocak 2017 Bahar Dönemi Ara Sınavı 15 – 16 Nisan 2017 Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 – 28 Mayıs 2017 2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Anadolu Üniversitesi Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title