Haberler

Abdulkadir Selvi: Erdoğan'ın Birinci Önceliği Gül Değil

Güncelleme:

AK Parti kulislerindeki detayları köşesine taşıyan Abdulkadir Selvi, başbakanlık için Erdoğan'ın birinci önceliğinin Gül olmadığı detayına yer verdi.

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasının ardından, AK Parti'de partinin başına kimin geçeceği en çok merak edilen konulardan biri. Kulislerde Erdoğan'ın koltuğu için farklı isimler gündeme gelse de tüm gözler Abdullah Gül'e çevrilmiş durumda.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yenişafak gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Dün TBMM'de AK Parti ve CHP grup toplantılarını izleyip, hükümet ve muhalefet kanadından kulis bilgilerini bugünkü köşesinden yazdı. Selvi'ye göre, Başbakan Erdoğan'ın birinci önceliği Abdullah gül değil. Bu durumda AK Parti'de büyük tedirginliğe yol açıyor.

İşte Selvi'nin yazısındaki o kısım;

Cumhurbaşkanı Gül'ün ne yapacağı merak ediliyor. Gül'ün, TOBB'un iftarında,' Bundan sonra da milletime hizmet etmeye devam edeceğim' sözü kulislerde siyasete açık kapı olarak değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanı, Kütahya gezisinde, bugünkü şartlarda gelecekle ilgili siyaset planının olmadığını söylemişti.

ERDOĞAN'IN "UYUM" KOŞULU

O günkü şartlarda ne vardı? Başbakan Erdoğan, 'Koşan,terleyen Cumhurbaşkanı' profili ortaya koymuştu. Başbakan'ın da kendisiyle uyumlu olması gerektiğinin altını çizmişti. 'Tüm yetkilerimi kullanırım' demişti. Cumhurbaşkanı Gül bu açıklamayı 18 Nisan 2014 tarihinde yapmıştı. Bir gün sonra Köşk adına gazetecileri arayan kaynak, 'Bugünkü şartlar'ın altını çizmişti.

ERDOĞAN'IN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ GÜL DEĞİL

Görünen o ki, 'Bugünkü şartlarda' ve Cumhurbaşkanı'nın pozisyonunda bir değişiklik söz konusu. Gül'ün, TOBB'un bu tür organizasyonlarında ve veda ziyaretleri sırasında siyasete göz kırpan mesajlar vermeyi sürdürmesi bekleniyor. Dikkatle takip etmekte yarar var. Ben Erdoğan'ın şimdiye kadar ki çizdiği gelecek vizyonunda birinci önceliğinin Abdullah Gül olduğu sonucuna varmadım.

SÜREÇ SANCILI GEÇECEK

Ama bu süreç AK Parti açısından kritik bir süreç. Öyle kolay kolay ve sancısız olarak atlatılacağa da benzemiyor. Erdoğan cumhurbaşkanı seçildikten sonra doğal olarak, Gül partinin başına geçecek mi, kim Başbakan olacak sorularının cevabı aranacak. Gül'ün kararı kadar Erdoğan'ın kimi seçeceği de önem taşıyacak. Ancak Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi neticelendirilmeden, Başbakan kim olacak tartışmasının açılmasından rahatsız.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Abdullah Gül Abdullah Gül Ak Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (41)

aytekin:

kim gelirse gelsin bu zulüm bir 12 yıl daha sürmez ...bu din sömürücülerinin gerçek yüzü yavaşta olsa görülmeye başlandı

31
14
yanıtYanıtla
Aksakal:

Sn Gul Basbakanlik icin cok zarif bir adam.. Oraya biraz yirtici adam lazim.. Bence Huseyin celik veya Binali Yildirim olabilir..

6
35
yanıtYanıtla
EFE:

aralarına su sızdıramazsınız ve bu adamlar makam için birbirine düşecek adamlar degil düşüremezsiniz tam tersi bu konuda kendisini arkadaşına tercih ederler....

7
26
yanıtYanıtla
m vatanmilan-mumin@hotmail.com:

makam icin ulkeyi feda etiler sen afrikadamı yaşıyon sayın yandaş

yanıt0
yanıt0
-_:

RTE ye oy verecek arkadaşlar Suriyelileri lütfen evinizde besleyin, çocuklar sokağa çıkmaya korkar oldu, kendi cebinizden 800 lira verin. benim vergilerim haram olsun.

23
5
yanıtYanıtla
uyanan millet uyandı:

akp karışsada gene eski düzen e dönsek diye avucunu ovuşturanyerli ingilizler iş başındalar. ülke ingiliz kuklalarından yeni kurtuldu avucunuzu yalatırız artık size kimgelirse gelsin monşer -ingiliz-alaman kuklası gelmeyecek .ok yaydan çıktı millet uyandı yalanlarla 100 yıl uyutabildiniz yeter söz milletin diyoruz

11
12
yanıtYanıtla
kemalkemalsoysal23@hotmail.com:

Bu ülkeyi emperyalistlerden ingilizlerden Atatürk ve arkadaşları temizledi demiryollarını limanları yabancılara satılan fabrikaları o millileştirdi Adnan menderes ve Erdoğan geri onlara teslim etti neyin kafasını yaşıyosunuz sorarsan ben solcu değil sağcıyım erbakan bugün yaşasın oyumu veririm ama erdoğan çok farklı

yanıt0
yanıt0
ABDULLAH:

bence ak partinin başına PROF.DR.NUMAN KURTULMUŞ geçecektir.

9
14
yanıtYanıtla
T.C. İbrahim Uzun:

BAŞBAKAN ŞİMDİ CUMHUR BAŞKANI OLDUĞUNDA BAŞBAKAN OLACAK KİŞİYİ AÇIKLAMIŞ OLSA AK PARTİ İÇERİSİNDE KENDİSİNE OY VERMEYECEKLERİN ORANI YÜZDE YİRMİLERİ BULACAĞINI BİLDİĞİ İÇİN Şİ,MDİDEN AÇIKLAMIYOR. BAŞBAKAN OLACAK KİŞİYİ SEÇERKEN KENDİSİNE İTAAT EDECEK BİRİNİ SEÇECEKTİR KUVVETLİ BİRİNİ SEÇERSE İSTEDİĞİNİ YAPTIRAMIYACAĞINDAN KORKMAKTADIR. AMA NE OLURSA OLSUN ÖZALIN AKBULUTU ATADIĞI GİBİ BİRİNİ DE ATADIĞI TAKDİRDE AK PARTİ BİTECEKTİR AYNEN ANAPIN OLDUĞU GİBİ AMA TAYYİPİN UMURUNDA OLMAZ O İSTEDİĞİ MAKAMA GELMİŞ OLACAKTIE MEZAR TAŞINA CUMHUR BAŞKANI YAZDIRMAK İSTEMEKTEDİR

16
6
yanıtYanıtla
...gpbeyazity@yahoo.com:

AYNEN KARDEŞ SANA KATILIYORUM....

yanıt0
yanıt0
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title