Haberler

ABD ve Türkiye Ekonomik İlişkileri- İthalat ve İhracatta Yeni Fırsatlar ve Öneriler' Paneli

ABD Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Jim Turner, Türkiye’nin iyi bir ekonomik gelişmeyi yakalaması için şimdiye kadar yaptığı değişiklikleri sürdürmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye’nin yapacağı en iyi şey, şimdiye kadar yapmış olduğu yapısal reformları devam ettirmek olacak" dedi.

ABD Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Jim Turner, Türkiye'nin iyi bir ekonomik gelişmeyi yakalaması için şimdiye kadar yaptığı değişiklikleri sürdürmesi gerektiğini belirterek, " Türkiye'nin yapacağı en iyi şey, şimdiye kadar yapmış olduğu yapısal reformları devam ettirmek olacak" dedi.

Turner, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı Afyonkarahisar Destekleme Derneği'nin davetlisi olarak bugün Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen 'ABD ve Türkiye Ekonomik İlişkileri- İthalat ve İhracatta Yeni Fırsatlar ve Öneriler' paneline katıldı. Termal bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Turner, Türk-Amerikan ekonomik ilişkilerini değerlendirerek, Türkiye'nin öncelikli fikri mülkiyet alanında ilerleme kaydetmesi gerektiğini belirtti. Turner konuşmasında şunları söyledi:

"Aynı zamanda uluslararası ekonomik ölçüm endekslerinde de yükselmesi gerekir. Bunların arasında kolay iş yapabilme, saydamlık, kadın girişimcilik, yolsuzlukla mücadele gibi unsurlar yer alır. Türkiye dünyanın en büyük 16'ncı ekonomisi. 2023 hedeflerinde ise ilk 10 arasında yer almak istiyor. Ancak uluslararası değerlendirme cetvellerinde ise Türkiye'nin seviyesi, 10'uncu değil, 16'ncı değil, 60'ıncı, 70'inci sıralarda yer alıyor. Türkiye'nin iyi bir ekonomik gelişmeyi yakalaması için şimdiye kadar yaptığı değişiklikleri sürdürmesi gerekiyor. Türkiye'nin yapacağı en iyi şey, şimdiye kadar yapmış olduğu yapısal reformları devam ettirmek olacak. Bunlar da Türkiye'nin faydasına olacak. Şimdiye kadar yaptıklarını devam ettirmesi Türkiye'nin de lehine. Türkiye'nin kendine koyduğu 2023 hedefine ulaşmak için de yapısal reformlar önemli" dedi.

Panele, Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Jim Turner, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Pazara Giriş ve Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı Ahmet Canlı ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser konuşmacı olarak katıldı

Panel daha sonra soru,cevap şeklinde devam etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Jim Turner Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title