Haberler

ABD Uçakları Suriye'de Horosan Örgütünü Vurdu

Güncelleme:

Suriye'de Horosan örgütüne ait hedefleri vuran ABD, bu örgütün El Kaide bağlantılı Nusra cephesi içinde örgütlendiğini ve IŞİD'den daha tehlikeli olduğunu düşünüyor.

ABD uçakları Suriye'de Horasan örgütüne ait hedefleri vurdu. ABD, bu örgütün El Kaide bağlantılı Nusra cephesi içinde örgütlendiğini ve IŞİD'den daha tehlikeli olduğunu düşünüyor.

BEŞ NOKTA VURULDU

Suriye'de IŞİD ve El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi'ne operasyonlar düzenleyen uluslararası koalisyon güçlerine bağlı ABD uçakları, bu defa Horasan isimli örgüte hava saldırısı düzenledi. Örgütün hâkim olduğu beş nokta vuruldu. Horasan örgütüne yönelik ABD bombardımanı IŞİD'e yönelik operasyonlar kadar eski. Eylül ayında yine Horasan örgütünün Halep kentindeki iki mevzisi vurulmuştu.

ABD'NİN EN ÇOK KORKTUĞU ÖRGÜT

Bu örgüt Suriye'de Nusra Cephesi içinde konuşlanmış durumda ve tıpkı Nusra cephesi gibi El Kaide Lideri Eymen El Zevahiri tarafından yönlendiriliyor. Adamlarının büyük çoğunluğu Afganistanistan, Pakistan, Kafkasya ve Afrika'dan geliyor. Kuveytli Muhsin El Fadhli tarafından yönetildiği düşünülen örgüt Avrupa'dan da militan bulmaya çalışıyor.

ABD yöneticileri basına verdikleri demeçlerde bu örgütün kendileri açısında IŞİD'ten daha tehlikeli olduğunu ifade ediyorlar. Zira çok fazla adamı olmayan bu örgüt Suriye'deki savaştan çok ABD ve Batı güçlerini hedef alıyor ve buralarda eylemler yapmayı planlıyor.

ABD, Fadhli'nin 11 Eylül saldırılarını önceden bilen ve Usame Bin Ladin ile yakın olan birkaç kişiden biri olduğunu savunuyor. ABD ve Avrupa güvenlik güçleri, yeri ve zamanı tahmin edemeseler de bu örgütün kendi ülkelerinde de eylemler gerçekleştirmek isteyeceğinden emin.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Horasan Suriye Dünya Haberler

500

Yorumlar (29)

Kahrolsun abd:

Eyy. . Abd, bizim Anadolu da bir laf vardır; Ecelin korkuya faydası yok. Canını alacak ejderhayı sen büyüttün.

9
10
yanıtYanıtla
veli kani:

pis yahudiler. işid bahane petrol şahane. kimi kandırıyorsunuz. barbarlar. . . .

9
8
yanıtYanıtla
korkmazmobilWeb@haberler.com:

Abd onu durduramaz horasından çıkacak gerçekten olanıdır 300 kısıden korkuyo abd vurmuş hiçbir zarar veremez onlara gün geldi abd yok olman yakın Allah vadı haktır

11
5
yanıtYanıtla
alimobilWeb@haberler.com:

Bune ya mantar gibi orgut cikip duruyo bunlarin alayi sallama abd zaten dallama

11
3
yanıtYanıtla
ABD OYUNU DEĞİL BU SEFER:

“Siyah bayrakları gördüğünüzde yerinizden kıpırdamayın. Ellerinizi ve ayaklarınızı hareket ettirmeyin (harekete geçmeyin). Sonra kendilerine ehemmiyet verilmeyen zayıf bir topluluk zuhur eder. Kalpleri demir parçaları gibidir. Onlar devlet sahipleridir (hum ashabu’d devle). Ne söz ne de ahit tanırlar. Hakka çağırırlar ama kendileri hak ehli değildir. İsimleri künyedir. Nisbetleri ise köy ve şehirlerdir. Saçları kadın saçı gibi uzatılmış ve salınmıştır. Aralarında ihtilaf çıkıncaya kadar bakidirler. Sonra Allah hakkı dilediğine verir…(El Fiten, Hafız Nuaym Bin Hammad, Daru’l Beyan el Arabi, Ezher civarı Kahire, hadis numarası 558, s: 136)”

9
4
yanıtYanıtla
cihat hattap Mobil-ANDROID:

bu toplumdaki milliyetçi nifaklari devam ettiği müddetçe bir arpa boyu ilerlemez ummetçi olmak lazim kürt türk zamani değil bir butun yoksa kafirin işine gelir

11
2
yanıtYanıtla
çare:

evet osmanlıda öyle idare etmiş

yanıt0
yanıt0
selammobilWeb@haberler.com:

Selam aleykum klavye mucahitleri

7
3
yanıtYanıtla
masum:

bu urgulerin sonu gelmez isid bitse horasan cikar horasan bise zorhasan cikar -bu arab dunyasinda petrol oldukca fitne eksik olmaz amerikanin gozu hep orda olacak co zum tarafsiz birlik olmak din dil irk ayirmadan

9
1
yanıtYanıtla
ABD OYUNU DEĞİL BU SEFER.:

7. 4 - Naim b. Hammad Hakim ve Ebu Naim Sevban’dan tahric ettiler, o şöyle dedi. Resulullah (s. a. v. ) buyurdu: Horasan tarafından siyah bayraklılar çıktığını gördüğünüzde kar üzerinde sürünerek de olsa onlara katılın, çünkü içlerinde Allah’ın halifesi Mehdi vardır7. 18 - Naim b. Hammad, Hasan’dan tahric etti, O şöyle dedi: Şuayb b. Salih Temimi orta boylu, esmer, hafif sakallı olup, elbiseleri beyaz ve bayrakları siyah olan dört bin askerle çıkar. Bunlar Mehdi’nin önünde olurlar ve karşılarına çıkan herkesi hezimete uğratırlar.

9
1
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title