Haberler

ABD, Türkiye'nin Tepkisi Üzerine Geri Adım Attı

Güncelleme:

Amerikalı komutan Steve Warren, Suriye'deki askerlerin YPG arması taşımasıyla ilgili Türkiye'nin tepkisi üzerine geri adım attı. Armanın uygunsuz olduğunu, düzeltmek için adım atıldığını belirtti.

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Amerikalı komutan Steve Warren, Bağdat'tan video-konferans yoluyla Pentagon'daki gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'nin, Rakka'nın DAEŞ'ten geri alınması için başlattığı taarruzda ABD askerlerinin YPG simgeli üniformalarla yer aldığını kanıtlayan görüntülerin sorulması üzerine Warren, ABD ordu yönetmeliğinin bu tür simgelerin giyilmemesi gerektiğini açıkça ifade ettiğini belirtti.

"DÜZELTMEK İÇİN ADIM ATILDI"

"Bizim ordu yönetmeliğimiz bunlar gibi simgelerin giyilmemesi gerektiğini söyler" diyen Warren, şunları kaydetti:
"YPG armalarını taşımaları yetkileri dahilinde değil ve uygunsuz. Düzeltmek için gerekli adım atıldı. Bölgedeki askeri ortaklarımız ve müttefiklerimizle bunun için iletişime geçtik."
Askerlerin bu armaları sökmesi talimatı verildiğini kaydeden Warren, "Durum düzeltildi ve bu tür bir davranışın uygunsuz olduğunu ve onaylanmadığını iletmek için müttefiklerimizle irtibat kurduk." dedi.

"FOTOĞRAFLAR GERÇEK"

Warren, askerlerini YPG armalı üniformalarla gösteren söz konusu fotoğrafların gerçek olduğunu ifade etti.

Suriye'deki askerlerinin sadece DAEŞ'le savaşan yerel güçlere danışmanlık ve yardım misyonu bulunduğunun altını çizen Warren, Amerikan özel kuvvetlerinin geçmişte de Afganistan'da, Irak'ta ve Latin Amerika'da ortak güçlerin armalarını taşıdıklarını hatırlattı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500

Yorumlar (41)

Medeni:

Neden bu kadar tepki bu bayrak bir ulusun kürt ulusunun bayragi size çuval kürtlere hayranlik çokmu zorunuza gitti gitmesin birgün herkes bu bayragin altinda kardesçe yasayacak

20
46
yanıtYanıtla
malik:

abd çok korkmuş, akkoyunlar sevinin hadi

39
10
yanıtYanıtla
gk:

yeter artık biz koyunlar koymaktan bıktık

yanıt5
yanıt0
Mert:

Ben bu ABD ye suç bulmam. suriyede kürdistan deyip ülkemde bunun siyasi kolu ve içimizdeki PKK Doğu Kürt destekçilerine suç bulurum. suriyede kobanide yaşananlar yada Kürt adına savaşıyoruz diye destek toplayıp katılanlar umarım düşünüyorlardır. çünkü bugün onlara yapılan şey yarın yaşayamayacağımızın garantisi yoktur. biz bir olmalıyız. bu ülke hepimizin. ülkemi seviyor iyki türkün diyorum.

17
10
yanıtYanıtla
.............:

Pkk destekcisi Abd

22
3
yanıtYanıtla
CorçMorç:

Amerika bir şeye özenirse bilinki o şey dünyada en üstün ve mükkemel şeydir.

8
16
yanıtYanıtla
zort:

abd türkiye 100 tane atom bombasi atsa bizim yalakalar ancak sert sekilde kinama yapar

16
6
yanıtYanıtla
WANLI:

ABD İLLERİ ATTI TÜRK IRKCI FAŞİSTLERİN İNADINA YAŞASIN ABD RUS AB

15
6
yanıtYanıtla
WANLI:

ABD TC BAKTIGI GİBİ TÜM KÜRTLEREDE MECBURDUR BAKMAYA WE HAKLARINIDA WERMEYE HAİN COŞKUN

yanıt1
yanıt0
Merhaba:

DÜŞMAN ARAMAYIN. ASIL DÜŞMAN ABD. .

18
2
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title