Haberler

ABD Dış İlişkiler Konseyi: Erdoğan Haklı

Güncelleme:

ABD'deki Dış İlişkiler Konseyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'de Beşar Esad'ı istikrarsızlığın kaynağı olarak görmekte haklı olduğunu savundu.

ABD'deki Dış İlişkiler Konseyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'de Beşar Esad'ı istikrarsızlığın kaynağı olarak görmekte haklı olduğunu savundu ve Türkiye- Suriye sınırında uçuşa yasak bölge oluşturulması önerisini destekledi.

"TÜRKİYE'NİN IŞİD İLE SAVAŞKA DAHA ETKİN ROL ALMASI GEREKLİ"

ABD'nin saygın düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi, Suriye konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haklı olduğunu, bölgede istikrarsızlığın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan kaynaklandığını açıkladı. Kısa adı "CFR" olan konseyin raporunda, "ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye stratejisinin işlemediği" ileri sürüldü ve " Türkiye'nin IŞİD ile savaşta daha etkin rol alması gerektiği" savunuldu.

IŞİD TEHDİDİNİ SONA ERDİRMEK İÇİN ÖNERİLER SIRALANDI

Uzman Max Boot'un kaleme aldığı raporda IŞİD tehdidini sona erdirmek için Beyaz Saray'a sunulan önerilerden bazıları şunlar:

* El Kaide'ye karşı 'Müşterek Özel Operasyon Komutanlığı' oluşturulsun. Komuta merkezi Türkiye'de ya da Irak Kürt Bölgesi'nde olsun.

* Bölgede, Türk ordusunun sınırı geçebileceği, güvenli alanlar oluşturulsun. Uçuşa yasak bölge ve Beşar Esad kuvvetlerinin havadan vurulması, Ankara'nın daha etkin rol oynamasını beraberinde getirir.

* ABD uçakları Esad'ın ordusunu hedef almıyor, Suriye tümüyle ya da kısmen "uçuşa yasak bölge" ilan edilsin. Böylece, Türkiye'nin dile getirdiği kaygılar giderilir.

"ŞAM YÖNETİMİ KAZANIYOR"

ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı askeri istihbarat kurumu DIA'nın hazırladığı değerlendirme raporunda ise Suriye'deki savaşı Beşar Esad'ın kazandığı ileri sürüldü. Raporda, muhalifler ile savaşta "en büyük sorun" olan sınırlı sayıdaki asker sayısının Beşar Esad rejimi tarafından aşıldığı belirtildi. İran ile Hizbullah'ın Esad'ın kilit müttefikleri olmaya devam edecekleri vurgulandı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Beşşar Esed Türkiye Suriye Güncel Haberler

500

Yorumlar (73)

gg:

son 30 yıl içinde ölen müslüman sayısı 150 milyondan fazla ve çoğu akp döneminde öldürüldü çünkü son 13 yıl içinde akp`nin gavurlara çok büyük bir etkisi oldu yardım konusunda

32
25
yanıtYanıtla
39 trakyalı:

abd nin işine gelir bizim parçalanmamız şavaşlar silahla değil parayla oluyor ver kömürü ver makarnayı koy cebinede yüz tl yi aldın milleti esir

19
35
yanıtYanıtla
DADAŞ:

Ayağın taşa değmesin, güzel ülkemin idaresinden ve yönetiminden mesul olan Reis-i CumhurTayyib ağam.

24
23
yanıtYanıtla
savas:

R. T. E SEN GİT O ZAMAN YÖNETİMİ AL MADEM İKTİDARSIZLAR. ORTADOĞUDAKİ DİĞER ÜLKE BAŞKANLARIDA İKTİDARSIZDI DEĞİL Mİ. . ?

5
39
yanıtYanıtla
Adam olmazmobilWeb@haberler.com:

ABD ve tayyip te doğuştan bir tiyatro yeteneği var çok başarılı oynuyorlar bu sene kesin oscar alırlar hemde bütün dallarda.

18
22
yanıtYanıtla
cicek abbas:

dünya lideriniz konusuyor!!! istersen birazda bilalinizin aldigi gecimelerden konusun!!! israille yaptiginiz özel ticaretten bahsedin

7
30
yanıtYanıtla
İHTİYAR:

DÜNYA LİDERİ GÜLEYİM GÜLEYİM KAH KAH ATAYIM STRES ATAYIM BU LİDERİN NE ÜRETTİK DÜNYAYA SATTIK. . . . . . SÖYLE MAKARNACI KARDEŞ

26
6
yanıtYanıtla
Murat:

İkiyüzlülük yapılıyor, AKP TC . tarihinde İsrail''le en büyük Ticareti yapmaktadır.

12
19
yanıtYanıtla
Fakir baykurtmobilWeb@haberler.com:

Bop da durmak yok yola devam.Şimdi saftiriklerin gazını alıyorlar.Ulen siz hiç abd nin edemeyeceği eşeğin önüne ot attığını gördünüzmü...

20
7
yanıtYanıtla
Murat:

Dünya liderimi bi gidin işinize 18 milyon dolara gemi al 1 milyon saray faturası gariban vatandaşda sürünsün asgari ücretle yazık günah bu millete

23
3
yanıtYanıtla
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title