Haberler

ABD Savunma Bakanı Carter İtalya'da

GÖRÜNÜTÜ DÖKÜMÜ: -İtalya Savunma Bakanı Pinotti'nin açıklamaları-Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Ashton Carter'in açıklamaları-Salonda görüntü-Soru soran gazeteci ABD Savunma Bakanı Carter İtalya'da (1)- Bakan Carter: "Biz, Rusya'nın yanlış bir strateji izlediğine inanıyoruz.

GÖRÜNÜTÜ DÖKÜMÜ: - İtalya Savunma Bakanı Pinotti'nin açıklamaları- Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Ashton Carter'in açıklamaları-Salonda görüntü-Soru soran gazeteci ABD Savunma Bakanı Carter İtalya'da (1)- Bakan Carter: "Biz, Rusya'nın yanlış bir strateji izlediğine inanıyoruz. Onlar bu hedefleri böyle vurmaya devam ettikçe, onlarla işbirliği yapmayacağız"ROMA (AA) – Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Ashton Carter, Rusya'nın Suriye'de yanlış bir strateji izlediğini söyledi.Avrupa turunun ikinci ayağında İtalya'nın başkenti Roma'da temaslarda bulunan ABD'li bakan Carter, İtalyan mevkidaşı Roberta Pinotti ile iki saat baş başa görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.Bakan Carter, basın toplantısında Rusya'nın Suriye'de izlediği politikaya dair birkaç söz etmek istediğini dile getirerek, "Biz, Rusya'nın yanlış bir strateji izlediğine inanıyoruz. Bu temel hata. Onlar, DAEŞ'in olmayan hedeflerini vurmaya devam ediyorlar. Biz bunun büyük bir hata olduğunu düşünüyoruz. Onlar bu hedefleri böyle vurmaya devam ettikçe biz onlarla işbirliği yapmayacağız" diye konuştu.ABD'li bakan Rusya'dan işbirliğine yönelik bir talep olup olmadığı sorusuna da, "Biz şu ana kadar bu yönde resmi bir talep almadık" yanıtını verirken, Suriye'de operasyonlara katılan pilotların güvenliğini sağlayacak kuralları görüşmek için uygun durumda olduklarını belirtti. (Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Ashton Carter İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title