Haberler

ABD'nin Venezuela'yı "Ulusal Güvenliğe Tehdit" İlan Etmesi

ABD'nin Venezuela'daki durumun "ulusal güvenliğini tehdit ettiği" açıklaması, Beyoğlu'nda protesto edildi.

ABD'nin Venezuela'daki durumun "ulusal güvenliğini tehdit ettiği" açıklaması, Beyoğlu'nda protesto edildi.

Tünel Meydanı'nda toplanan "Venezuela Dayanışma Komitesi" adlı grubun üyeleri, Türkçe, İspanyolca ve İngilizce dövizler taşıyıp "Venezuela tehdit değil, umuttur" yazılı pankart açtı. Buradan yürüyüşe başlayan gruptakiler, slogan atarak Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, ABD ve müttefiklerinin Venezuela'ya karşı medya yoluyla algı operasyonu yürüttüğü, darbe girişiminde bulunduğu ve suikastlerle iç savaş ortamı yaratmaya çalıştığı savunuldu.

ABD yönetiminin 9 Mart'ta Venezuela'yı "ulusal tehdit" ilan ettiği belirtilen açıklamada, "Bu kararname, amaçlarından vazgeçmeyen ABD'nin, Bolivarcı Devrimi boğma ve Latin Amerika'yı işgal planları çerçevesinde çıkarılmıştır" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'ya kararnameyi geri çekmesi için çağrıda bulunuldu.

Polisin güvenlik önlemi aldığı eylem, açıklamanın ardından sona erdi.

ABD, 9 Mart'ta Venezuela'daki durumun ulusal güvenliğini tehdit ettiğini açıklamış, insan hakları ihlali ve yolsuzlukla suçladığı 7 Venezuelalı yetkiliye de yaptırım uygulama kararı almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Galatasaray Meydanı Venezuela Beyoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title