Haberler

ABD'nin Suriye'de Rejime Ait Hava Üssünü Vurması

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Amerika Birleşik Devletleri'nin bu sabah Suriye'deki kimyasal silah kullanılan merkeze yaptığı füze saldırısı, bundan sonraki süreçte devamı geldiği taktirde olumlu olarak değerlendirebileceğimiz bir gelişme." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, " Amerika Birleşik Devletleri'nin bu sabah Suriye'deki kimyasal silah kullanılan merkeze yaptığı füze saldırısı, bundan sonraki süreçte devamı geldiği taktirde olumlu olarak değerlendirebileceğimiz bir gelişme." dedi.

Elitaş, Kayseri'de katıldığı bir programda, bir basın mensubunun, ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurduğunu hatırlatması üzerine, Esed rejiminin, sivillere karşı yaptığı insanlık dışı bir saldırıyla karşı karşıya kalındığını ve 100'ün üzerinde insanın hayatını kaybettiğini anımsattı.

Bu saldırıda çocukların ölüme terk edildiğini, büyük bir acı, büyük bir insanlık suçuyla karşı karşıya kalındığını belirten Elitaş, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, bütün yetkililer yüksek sesle, içten gelen samimi duygularla dünyanın duyarsız kalmaması konusunda tavsiyelerde bulunmuştu. Amerika Birleşik Devletleri'nin bu sabah Suriye'deki kimyasal silah kullanılan merkeze yaptığı füze saldırısı, bundan sonraki süreçte devamı geldiği taktirde olumlu olarak değerlendirebileceğimiz bir gelişme." diye konuştu.

Elitaş, Suriye'de rejimin 6 yıldan fazla süredir ülke insanına, kendi vatandaşlarına yaptığı katliama "dur" denilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin 5-6 yıldır söylediği uçuşa yasak bölge ve güvenlikli bir bölgenin kurulması, ülkelerinin dışında yaşayan Suriyelilerin ülkelerine dönüp orada ikamet ettirmelerinin bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerekir. Esed'in, kimyasal silah kullanarak çoluk çocuk demeden katleden rejimini lanetliyorum. Diğer ülkelerin bu süreç içerisinde Esed'e dersini, haddini bildirmelerini ve daha barış içerisinde yaşayan bir Suriye'nin inşasına katkıda bulunmalarını tavsiye ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mustafa Elitaş AK Parti Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title