Haberler

ABD'nin Haftalık Petrol Stokları Azaldı

NEW ABD'de haftalık ham petrol stokları 0,9 milyon varil azaldı.

NEW ABD'de haftalık ham petrol stokları 0,9 milyon varil azaldı.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), 17 Haziran'la biten haftada, ülkede ticari ham petrol stoklarının bir önceki haftaya göre 0,9 milyon varil (yüzde 0,2) azalarak 530,6 milyon varile düştüğünü açıkladı. Piyasa beklentisi stokların 1,7 milyon varil azalması yönündeydi. Bir önceki haftada ham petrol stokları yine 0,9 milyon varil gerilemişti.

ABD'de Stratejik Petrol Stokları da değişmeyerek söz konusu haftada 695,1 milyon varilde kaldı. Bu dönemde, ABD'nin ham petrol üretimi bir önceki haftaya göre günlük ortalama 39 bin varil azalarak 8,68 milyon varile düştü.

Ülkenin ham petrol ithalatı ise söz konusu haftada, bir önceki haftaya kıyasla günlük ortalama 817 bin varil artarak 8,44 milyon varile yükseldi.

Öte yandan, ABD'nin haftalık benzin stokları söz konusu haftada 0,6 milyon varil (yüzde 0,3) artarak 237,6 milyon varil oldu.

ABD'nin haftalık benzin stoklarındaki artışın ardından küresel piyasalarda ham petrol fiyatları düşüşe geçti. ABD'de Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı 49,70 dolara, Londra Brent türü petrolün varil fiyatı ise 50,45 dolara geriledi.

EIA verilerinin açıklanmasının ardından, bugüne yükselişle başlayan New York borsasında ise endeksler güne alış ağırlıklı devam ediyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title