Haberler

ABD'nin Gözbebeği Silikon Vadisi'nin Sefil Yüzü

Güncelleme:

Intel, Cisco, Google, HP, Apple, Microsoft, Facebook, Twitter gibi milyar dolarlık şirketlerin merkezi Slikon Vadisi'nde yaşanan sefalet şaşkına çevirdi.

Milyar dolarlık zenginler listesindeki birçok ismin çıkış noktası olarak dünyaya nam salan Amerika'daki Slikon Vadisi'nin öteki yüzü, görenlerin ezberini bozuyor.

Intel, Cisco, Google, HP, Apple, Microsoft, Facebook, Twitter gibi devlerin merkezi olarak bilinen vadideki sefalet dünyayı şaşkına çevirdi. İstatistiklere göre Silikon Vadisi Amerika'da en fazla evsiz nüfusun yaşadığı 5'inci şehir konumunda.

Gelir adaletsizliğinin de timsali haline gelen bölgede bir yanda 7 bin dolara çalışan stajyerler, diğer yanda sefalet içindeki gecekondu mahallesi dikkat çekiyor.

YAŞAM ÇOK PAHALI

Kiraların yüzde 50'nin üzerinde arttığı vadide dört kişilik bir aileyi geçindirmek için yıllık 90 bin dolarlık gelir gerekiyor. Oysa bölgedeki işçiler bu paranın oldukça altında kazanıyor. Hal böyle olunca vadiyi ziyaret edenler aynı kaldırımda hem geleceğin milyarderlerine hem de kışı nasıl atlatacağının sıkıntısını yaşayan evsizlere rastlayabiliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Google Apple Intel Komik - İlginç Dünya Ekonomi Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Buğra Mobil-ANDROID:

Kahrolsun kapitalizm

6
0
yanıtYanıtla
patlamış silikon:

silikon vadisinin silikonu patlamış, gelir eşitsizliğinin en öemli göstergesi usa dır, öldürmek için harcadığı parayı başka yöne harcasa patlamazdı.

5
0
yanıtYanıtla
a cola:

Orda neler ordaki haksizlik , yoksulluk serefsizlik , adilik , yuzde 5 i TURKIYEm de olsa , herkes sokaga cikar cikartanda onlar yani abd avrupa, adinida demikresi koyarak.

3
0
yanıtYanıtla
MikemobilWeb@haberler.com:

Ben diyor. 3 milyar yediyüz 50 milyon sen diyor milyar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title