Haberler

ABD'nin Gizli Belgesi Ortaya Çıktı: Esad En Erken 2017'de Gidiyor

Güncelleme:

Obama yönetiminin "en iyi durum senaryosu"na göre, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad en erken Mart 2017'de görevini bırakacak.

Associated Press haber ajansı, Suriye kriziyle ilgilenen ABD'li yetkililer için hazırlanan bir belgeyi ele geçirdi.

"ESAD EN ERKEN 2017'DE GÖREVİ BIRAKACAK"

Söz konusu belgedeki zaman çizelgesine göre, Mart 2017'de Esad'ın devlet başkanlığı görevini bırakması ve "yakın çevresinin" de ayrılması öngörülüyor. Bu tarih, ABD Başkanı Barack Obama'nın Esad'ın görevinden ayrılması gerektiğini söylemesinden beş yıl sonrasına tekabül ediyor.

ABD'li yetkililere gönderilen zaman çizelgesi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde geçen ay kabul edilen barış planına dayanıyor. Bu plan, Suriye'de Ağustos 2017'de yeni bir devlet başkanı ve parlamento seçimi yapılmasını hedefliyor.

GEÇİŞ SÜRECİ İÇİN KAPSAMLI PLAN

Plana göre, Esad yönetimi ile muhalefet temsilcileri müzakereler sonucunda Nisan ayında bir 'güvenlik komitesi' kuracak, Mayıs ayında Suriye meclisi dağıtılacak, BMGK yeni geçiş yönetimini tanıyacak.

Tarafların üzerinde uzlaşmaya varacağı yeni anayasa, Ocak 2017'de referanduma sunulacak. Mart 2017'de Esad ve yakın çevresi görevden ayrılacak, Ağustos ayında da seçimler düzenlenecek.

"SUUDİ ARABİSTAN, KATAR VE TÜRKİYE İHANET OLARAK GÖREBİLİR"

AP'nin haberinde, Rusya ve İran'ın Esad'ın seçimlerden 6 ay önce görevi bırakmasını kabul etmeyebileceği vurgulanırken, ABD'nin müttefikleri Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'nin ise bu planı 'ihanet' olarak değerlendirebileceğine dikkat çekildi.

CLINTON 4 YIL ÖNCE "GÜNLERİ SAYILI" DEMİŞTİ

ABD'deki Demokratların başkan aday adayı Hillary Clinton, Kasım 2011'de dışişleri bakanıyken CBS televizyonuna verdiği bir röportajda, Esad rejiminin "günlerinin sayılı olduğunu" söylemişti. Clinton aynı ifadeyi, Temmuz 2012'de Japonya'nın başkenti Tokyo'da yaptığı açıklamada da yinelemişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

associated press Hillary Clinton Barack Obama Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (71)

HACI:

INSALLAH BIZIMKIDE BERABERINDE GIDER.

29
20
yanıtYanıtla
memo:

allah belanizi versin nasi 2017 ? hemen gitmesi lazim burun mücahitler

31
13
yanıtYanıtla
buyuk komutanMobil-ANDROID:

yasa buyuk komutan esad

13
24
yanıtYanıtla
Ultraslan31Mobil-IOS:

ESAD KALACAK ! O KADARRRR!!

24
12
yanıtYanıtla
halk seçmiş tayyipe ne ki:

tayyipe saldırı olunca tayyip kalacak diyenler esad kalacak da diyebilmeli. elalemin ülkesi bize ne ki yani

yanıt2
yanıt4
TÜRK:

suriyeli bir müslüman gencle konustum. dedim ne düsünüyorsun bu savas hakkinda. dedi esat zamaninda iyiydik ta ki birileri ortaligi karistirana kadar!!!

15
19
yanıtYanıtla
antepli:

amerika ve rusya mezhep savaşı çıkartarak yine silah satma peşinde. . . yahu şu müslümanların içinde aklı başında adamların sesi ne zaman gür çıkacak. .

33
1
yanıtYanıtla
murad:

Suriyeli bütün Araplar öldükten sonra gevur esad gidebilir müslüman ılduklarını iddia eden persliler def çalıp oynaya bilirler

26
6
yanıtYanıtla
Veryansın:

Tayyip, Suriye Devlet başkanı Esed gibi bir diktatörden kurtulmak için savaşı bile göza aldı. . ! Diğer yandan BAŞKANLIK SİSTEMİ diye tutturdu. Başkanlık istiyor. . ! Bu ne yaman çelişkidir. . ! Seçimle geliyorlar, topla, tüfekle bile gitmiyorlar. . . Sizin demokrasi anlaşıyınıza kargalar bile güler. . . !

10
22
yanıtYanıtla
EROL:

Yaman çelişki değil çelişki asıl sizde devlet başkanı ile başkan arasında fark var ÖNCE BUNU öğren şimdiki Cumhurbaşkanı Başkandan daha güçlü başbakan bile daha güçlü Madem başkanlık sisteminden rahatsızsınız Şimdiki sistem ve cumhurbaşkanından niye şikayetçisiniz

yanıt15
yanıt1
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title