Haberler

Emirli'deki Türkmenler İçin Operasyon Başladı

Güncelleme:

ABD ve Irak ordusu iki aydan uzun süredir IŞİD kuşatması altında olan Emirli kasabası için operasyona başladı

ABD ordusu, Irak'ta iki aydır Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün kuşatması altında tutulan Türkmen nüfusun yoğunlukta olduğu Emirli nahiyesine yönelik havadan insani yardım operasyonu ve bu operasyona destek için civardaki IŞİD militanlarına karşı düzenlenen hava saldırılarıyla ilgili yeni detaylar açıkladı.

İŞİD'E 3 HAVA SALDIRISI

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, Irak hükümetinin talebiyle Amirli'de mahsur kalan sivillerin korunması ve bölgedeki insani krizle başa çıkılması için insani yardım malzemesi dağıtılmasına yönelik operasyona destek amacıyla Washington yerel saatiyle dün 20.30 civarında Amirli yakınındaki IŞİD hedeflerine üç hava saldırısının düzenlendiği bildirildi.

HEDEFLER VURULDU

Amirli'nin korunmasından sorumlu Irak güvenlik güçleriyle koordinasyon halinde yürütülen hava saldırılarında Amerikan savaş uçaklarının IŞİD'i ait üç "humvee" tipi araç, bir zırhlı araç, bir kontrol noktası ve bir tankı vurarak yok ettiği belirtildi.

118 HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Operasyonda görev alan uçakların daha sonra bölgeden güvenli biçimde ayrıldığı kaydedilirken, ABD ordusunun şimdiye kadar Irak'ta toplam 118 hava saldırısı düzenlediği bilgisine yer verildi.

İNSANİ YARDIM MALZEMESİ BIRAKILDI

CENTCOM açıklamasına göre, ABD ordusunun Emirli'deki yeni insani yardım operasyonu kapsamında da Amirli halkına 109 kutu insani yardım malzemesi havadan bırakıldı. Operasyonda iki C-17 ve iki C-130 nakliye uçağının 10 bin 500 galon (yaklaşık 40 bin litre) içme suyu ve 7 bin civarında hazır gıda malzemesi dağıttığı kaydedildi.

Havadan yardım operasyonuna Avustralya, Fransa ve İngiltere'den uçaklar da katkı sağladı.

Kaynak: AA / Güncel

Washington Işid Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (17)

urfali:

işidin önünü açın türkmen kürd türk türkmen şii temizlesin bir. . . yeni osmanlı geliyor:)

2
9
yanıtYanıtla
ahmet aksoy:

turkiye isid denen soysuzlari egitiyo kendi topraklarinda yaninda bide lojistik silah ve tibbi destek onlarda alevi olan turkmenleri olduruyo. insan arada supheye dusuyo batillilarmi musluman yoksa kendine musluman diyen sunni musluman ulkelermi islam dusmani. . . allah bu zamanin muslumanlarina dunyayi yonetmeyi nasip etmez insallah yoksa dunyayi cengiz han gibi kana bularlar. . .

8
2
yanıtYanıtla
kapkara:

türkmenler nasıl olduda akıllarına gelebildi ya bunların. . .

7
2
yanıtYanıtla
Tc:

Bu işte bir iş var ABD durduk yere kurtarmaz

6
1
yanıtYanıtla
Tc:

Aceb ABD ne plan yapıyor ışid Türkiye''nin diyenler bunu iyi bilsin Tayyip bey BOP eşbaşkanlığını almıştır Amerika''dan AKP PKK ışid sisi bunlar ABD israil piyonudur müslümanların ölmesini isteyen amerika müslümanların birbirini yemesini isteyende Amerika''dır Afganistan''ı Libya''yı Irak''ı kuşatan kimdir merak eden varmı açaba tabikide Amerika''dır Hamas''ı kim terörist ilan etti amerika PKK daha terörist Hamas''tan İsrail''e yardımı kim yapıyor amerika ışide yardım etmediği ne malum amerika ikili oyunlar oynuyor kürtlere türkmenlere silah veriyor ama biryandan İsraille akpyle ışidi güçlendiriyor dünyayı amerika karıştırmıştır Türkiye yaptı diyenler kesinlikle bu ülkenin düşmanıdır ozaman Doğu''da niye yol kesip kimlik sorarlar niye Türk bayrağı yerlerde sürüklenir sonra insanları kaçırırlar askerin arkasından vururlar ha birde geçen ay sınırda İngiliz Alman Fransız İsrailli ajanlar yakalanmış buna nedemeli bu ülkede kck ışid paralel derin devlet yapılanması var

4
3
yanıtYanıtla
gazzeli:

ırakta, petrollmu, vardı, sanki, yoksa, sem. amcanın, umrudamiki, türkmenler, lanet, olsıca, petrol, için, yer, yere, özgürlük, getirir, sem. amcamız

6
0
yanıtYanıtla
SZ:

BU HÜKÜMETE CAMİLERİMİZ KIŞLAMZ MİNAREMİZ SÜNGÜMÜZ MÜMİNİMİZ ASKERİMİZ DİYE BİR ŞEY MEHV ETTİ SONRA ARABNI IRAKLISINI AFGANINI DOLDURDU ÜLKEYE, AMA IRAKTA KERKÜKTE 3 MİLYON SOYDAŞIMIZ OLAN TÜRKMENİ IŞID VE BARZANİNİN VİCDANINA BIRAKTI 20. 000 TÜRKMEN EMİRLİDE KAÇMADI KENDİNİ 80 GÜN SAVUNDU, ONLAR ROKET YEDİKÇE BU HÜKÜMET BATTANİYE GÖNDERDİ ASPİRİN GÖNDERDİ -

3
2
yanıtYanıtla
yorumcular:

BU YORUMCULAR KAFANIZA Bİ SIKIN GİDİN İNSANİYET KALMAMIŞ SİZDE TC NİN YAPAMADIGINI ABD YAPMIŞ IŞTE

4
1
yanıtYanıtla
.sd:

önce vur kır parçala örgüt kur sonra yardım ediyorum imajı yap yemıyor olm kımse

4
1
yanıtYanıtla
ERGUN:

ELIN AMERIKASI BUNU YAPARKEN AKP HÜKÜMETI NEREDE NERDE KAYIP TÜRK KONSOLOSLUK CALISANLARI TABIKI ONLARIN ÖNCELIGI ARAPLAR TÜRKLER DEGIL YUUUH

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title