Haberler

ABD, NATO üyeliği yolunda Makedonya'yı destekleyecek

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, ''Makedonya'nın NATO üyesi olması önceliğimiz'' dedi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, ' ' Makedonya'nın NATO üyesi olması önceliğimiz'' dedi.

Balkan turu kapsamında Makedonya'nın başkenti Üsküp'te resmi temaslarda bulunan Nuland, Başbakan Nikola Gruevski tarafından kabul edildi.

Başbakanlık'taki görüşmeni ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Nuland, görüşmenin son derece olumlu geçtiğini belirtti. Makedonya ile Yunanistan arasındaki isim sorununa da değinen Nuland, isim sorununu BM çatısı altında çözmek istediklerini ve bu konuda ABD'nin en kısa zamada bir çözüm bulmasını temmeni ettiğini söyledi.

NATO'nun genişleme politikası üzerine yöneltilen soruyu cevaplayan Nuland, Makedonya'nın NATO üyesi olmasının ABD olarak öncelikleri olduğunu vurguladı.

Makedonya'da yaşayan farklı milletler arasındaki ilişkileri de değerlendiren Nuland, özellikle Makedon ve Arnavut halklarının bir arada ve bütünleşmiş bir şekilde yaşaması için her iki tarafın da özverili şekilde çalışması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Başbakan Gruevski ise Makedonya'nın NATO üyelik sürecine ABD'nin verdiği desteğin devam etmesini dilediklerini, Makedonya'nın NATO ve Avrupa Birliğine (AB) en kısa sürede üye olmak istediğini Nuland'a ilettiğini söyledi.

Görüşmede isim sorununun da ele alındığını anlatan Gruevski, sorunun demokratik prensipler ve uluslararası kanunlara uygun bir şekilde çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Gruevski, Makedonya'nın ABD'yi dost ve müttefik bir ülke olarak gördüğünü belirterek, ortak çıkarlar kapsamında her alanda işbirliğinin güçlenmesi ve gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

-ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland

Kaynak: AA / Güncel

Nikola Gruevski Victoria Nuland Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title