Haberler

ABD'li Konsolos Thomen Yağlıdere'yi Ziyaret Etti

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsoloğu Muavin Konsolos Martine Thomen, nüfusunun iki katı vatandaşı ABD'de yaşayan Yağlıdere ilçesini ziyaret etti.

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsoloğu Muavin Konsolos Martine Thomen, nüfusunun iki katı vatandaşı ABD'de yaşayan Yağlıdere ilçesini ziyaret etti.

Yağlıdere Belediyesini ziyarete eden Thomen, burada yaptığı konuşmada, Giresun'un sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını görmek için bu ziyareti yaptıklarını ifade ederek, "Özellikle Yağlıdere'yi yakından görmek ve tanımak için bugün Yağlıdere'deyiz. İlçe çok şirin yeşil bir ilçe. Bizlere ziyaretimizde yakın ilgi gösteren ilçe halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Kırhasanoğu ise ilçenin toplam nüfusunun 18 bin olduğunu ve Amerika'da çok sayıda Yağlıdereli iş adamının yaşadığını belirten Kırhasanoğlu, "Amerika'da yaşayan Yağlıdereliler ilçeyle olan bağlarını koparmıyor, senede en az bir defa ilçesini ziyaret ediyor. Amerika'da yaşayan Yağlıdereli vatandaşlarımız ilçesine son yıllarda yatırım da yapmaya başladı. Hayırseverlik konusunda da ilçeye olan katkıları sürüyor. Amerika'da iki tane Giresun derneğinin bulunuyor, bu dernekte bulunan 15 kişiden en az 12'si Yağlıdereli'lerden oluşuyor. Yağlıdereli vatandaşlarımız orada da gelenek ve göreneklerini devam ettiriyor." dedi.

Ziyarette Kırhasanoğlu, Thomen'e ilçenin fotoğraf tablosu ile bazı yöresel hediyeler verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Yağlıdere Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title