Haberler

ABD'li Heyetin Kuzey Irak Ziyareti

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk ve beraberindeki heyet, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul Ali ve Goran (Değişim) Hareketi Lideri Noşirvan Mustafa ile bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk ve beraberindeki heyet, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul Ali ve Goran (Değişim) Hareketi Lideri Noşirvan Mustafa ile bir araya geldi.

McGurk ve beraberindeki heyet, ilk olarak KYB'nin Süleymaniye'deki parti merkezinde Kosret Resul Ali ile görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, toplantıda, "IKBY başkanlık seçimi" ve Türkiye'nin terör örgütü PKK kamplarına yönelik hava operasyonları ele alındı.

ABD heyeti daha sonra Goran Hareketi'nin merkezine geçerek, Noşirvan Mustafa ile görüştü. Toplantıda, ABD heyetinin, bölgedeki siyasi partilerden, sorunların çözülmesi konusunda daha esnek ve yapıcı olmalarını istediği belirtildi.

McGurk ve beraberindeki heyetin, KYB Genel Sekteri ve eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'yi de Süleymaniye'nin Debaşan bölgesindeki evinde ziyaret edeceği  öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Süleymaniye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title