Haberler

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'ne Dokunulmazlık Sorusu

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye'nin, milletvekili dokunulmazlığının hangi durumlarda kaldırılacağı noktasında köklü demokratik prosedürleri bulunduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Türkiye'nin, milletvekili dokunulmazlığının hangi durumlarda ve nasıl kaldırılacağı noktasında köklü demokratik prosedürleri bulunduğunu söyledi.

DOKUNULMAZLIK SORUSU

Toner'a, günlük basın brifinginde, bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik TBMM'ye sunulan Başbakanlık Tezkereleri soruldu.

"TÜRKİYE'NİN KÖKLÜ DEMOKRATİK PROSEDÜRLERİ VAR"

Sözcü Toner, " Türkiye'nin, kimin dokunulmazlığının olacağı ve bunların hangi durumlarda ve nasıl kaldırılacağını belirleme noktasında köklü demokratik prosedürleri bulunuyor" dedi.

"PKK BİR AN ÖNCE ŞİDDETİ BIRAKMALI"

Terör örgütü PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyinde yapılan operasyonlara dair soru üzerine Toner, Türkiye'nin kendini savunma hakkı bulunduğuna dikkati çekerek, PKK'nın bir an önce şiddeti sonlandırması ve barış sürecine tekrar dönmesi gerektiğini kaydetti.

"TÜRKİYE'NİN KENDİNİ SAVUNMA HAKKI VAR"

Toner, "Şuraya yoğunlaşmak gerekir ki, PKK, Türkiye'de askere, polise yönelik saldırılar gerçekleştirdi. Türkiye'nin kendini savunma hakkı var. PKK, saldırılarının farkına vararak tekrar barış sürecine geçmelidir ve Türkiye de daha orantılı davranabilir" diye konuştu.

"IŞİD'İ YENMEK İÇİN..."

Öte yandan Toner, NATO'nun terör örgütü IŞİD'e karşı kurulan koalisyona katkı sağlamak amacıyla Irak'ın savunma kapasitesini artırması kararından memnuniyet duyduklarını dile getirerek,IŞİD'i yenmek için NATO ülkelerinin Irak'ın savunmasını güçlendirmesinin önemine işaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Sözcü Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500

Yorumlar (5)

abdullah:

tuğalete giderkende abdy sorun

4
0
yanıtYanıtla
ruslan:

bu itleri ne diye haber yapıyorsunuz bunlar kim

3
1
yanıtYanıtla
İç MimarMobil-IOS:

Sizene olm bizim sorunumuz

4
0
yanıtYanıtla
cem tuna:

Tamamen bizim kendi iç işlerimizi ilgilendiren bir konuyu ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsüne soran eğer bizim vatandaşımız bir gazeteci ise DERHAL vatandaşlıktan def edilsin. Artık herkes aklını başına alsın böyle rezalet olmaz. . . Bu Gazetecilik değil düpe düz hainlik ve kepazelik. . .

2
1
yanıtYanıtla
rb:

Arkadaşlar bunlara ne soruyorsunuz bunlar kim ya neden böyle pislikleri iç işlerimize sokuyorsunuz pkk nın ve diğer terör örgütlerinin en büyük destelçisi değilmi bunlar

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title