Haberler

ABD Dışişleri Bakanlığı Ödeneği, Netanyahu Aleyhine Kullanılmış

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından İsrail-Filistin barışı için verilen finans desteğinin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu aleyhinde kullanıldığı ortaya çıktı.

ABD Kongresi, Dışişleri Bakanlığı tarafından İsrail- Filistin barışına katkı amacıyla verilen bir finans desteğinin aynı zamanda İsrail Başbakanı Netanyahu aleyhinde çalışan bir organizasyonda da kullanıldığını ifade eden 28 sayfalık bir rapor yayımladı.

"BAKANLIK UYARILARI GÖZ ARDI ETTİ"

Raporda, Dışişleri Bakanlığının yanlış bir şey yapmadığı ancak verdiği hibenin nereye kullanıldığı konusunda dikkatsiz davrandığı kaydedildi.

"One Voice" adlı İsrail-Filistin barışı ve iki devletli çözüm için çalışan kampanyaya 14 aylık bir proje karşılığında 300 bin dolar kaynak sağlayan Dışişleri Bakanlığının daha dikkatli olması gerektiği belirtilen raporda, "Bakanlık, politik açıdan hassas bir bölgede politik olarak aktif bir grubun desteklenmesindeki uyarıları göz ardı etmiştir." ifadelerine yer verildi.

NETANYAHU KARŞITI KURULUŞA FON AKTARDI

Raporda, "One Voice" adlı organizasyonun Dışişleri Bakanlığı yetkililerini düzenli olarak bilgilendirdikleri ancak bu bilgilendirmelerin akıbetinin belli olmadığı aktarıldı.

Kasım 2014'e kadar 14 ay finansal desteğin sağlandığı "One Voice" organizasyonunun, Mart 2015'te İsrail'de yapılan genel seçimler öncesinde İsraillilerin Netanyahu haricindeki diğer liderlere oy kullanması için "Victory15" adlı muhalif bir kuruluşa fon aktardığı kaydedildi.

DİKKATSİZ DAVRANMAKLA SUÇLANDI

Kongre üyesi Cumhuriyetçi Rob Portman, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanlığını, "Netanyahu aleyhine çalıştığı tespit edilmesi zor olmayan bir organizasyonla ilgili dikkatsiz davranmakla" suçladı.

Raporda ayrıca, ABD hükümetinin sağladığı bir finansal desteğin, süresi bittikten sonra nasıl kullanılıp kullanılmayacağına dair herhangi bir maddenin yer almaması da eleştiri konusu oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Filistin İsrail Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

kenannnn:

yemin ederim insanlarız akıl hastası oldu doğru ne yanlış ne ayırt edemez duruma geldik siyasetin toplumun üzerine bu kadr mı kötü bi etki yapar önceden ben çok mutluydum köprümüz yolumuz patinaydı belki ama yemin ederim daha mutluydum ben eski türkiyeyi istiyorum.

7
0
yanıtYanıtla
baris onemli:

Bize ne israili kim dusunur. onlar muslumanlari dusunuyorlar mi. cok ta tiin. . aslinda filistinlileri ulkemize getirseydik. suriye savasi , irak , savasi daes . hatta pyd bile olmayacakti. . . . cunku israil akdenizdeki petrolu kullansaydi abd ingiltere. vs . . . . ve biz'' avrasya birligini ''rusya, turki devletler , ermenistan. gibi devletlerle kursaydik. . pkk da ortadan kalkardi. .

1
0
yanıtYanıtla
maraba:

lan bir kestiğse yüz vermiştir

1
0
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

Izmire git

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title