Haberler

    ABD Dışişleri Bakanlığı'na Hack Saldırısı!

    Son haftalarda ABD'nin resmi kurumlarının bilgisayar sistemleri birçok hack saldırısına maruz kaldı.

    Son haftalarda ABD'nin resmi kurumlarının bilgisayar sistemleri birçok hack saldırısına maruz kaldı.

    Ekim ayının sonlarında Obama'nın Beyaz Saray'daki yönetim ofisinin bilgisayar ağında şüpheli bir faaliyet tespit edilmişti. Saldırının herhangi bir hasara neden olmadığı ancak durum tespiti sırasında Beyaz Saray'daki bazı kullanıcıların internet bağlantılarının geçici olarak koptuğu açıklanmıştı. Bu durum incelenmiş, ancak sistemde bu soruna dair herhangi bir iz bulunamamıştı. Bu olaydan sonra, Birleşik Devletler Posta Servisi ve Ulusal Hava Servisi'nin de içinde bulunduğu birkaç kurum, çeşitli hack saldırıları bildirmişlerdi. Birleşik Devletler Posta Servisi'ne yapılan saldırıda 800.000 çalışan, yükleniciler ve bazı müşterilerin verileri ele geçirilmişti. Bu verilerin içinde tüm aktif çalışanların adları, sosyal güvenlik numaraları, doğum tarihleri ve diğer kişisel bilgileri yer alıyordu.

    Tüm bunların ardından, pazar günü ABD Dışişleri Bakanlığı'nda çalışan kıdemli bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, bakanlığın sınıflandırılmamış bilgisayar ağında bir saldırı tespit edildi. Bakanlık yetkilisi, bakanlığın gizli sistemlerinin hiçbirinin durumdan etkilenmediğini ancak buna rağmen, bakanlığın sınıflandırılmamış bilgisayar ağında güvenlik iyileştirmeleri yapmak için internete bağlı sistemlerin bazılarında yapılan programlanmış kesintiden dolayı, cuma günü geç saatlerde e-posta sisteminin kapatıldığını söyledi. Ayrıca, kısa süre içinde tüm sistemlerinin normal bir şekilde çalışacağını ümit ettiklerini de belirtti. Bakanlık yetkilisi, bu konu hakkında konuşma izni olmamasına rağmen, adının gizli kalması koşuluyla bu açıklamaları yaptı.

    FBI ve diğer istihbarat kurumlarının incelediği saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiği bilinmiyor. Daha önce gerçekleştirilen saldırılardan Rus ve Çinli hackerlar sorumlu tutulmuş, ancak bu bilgi resmi olarak onaylanmamıştı.

    The post ABD Dışişleri Bakanlığı'na Hack Saldırısı! appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Dışişleri Bakanlığı Barack Obama Beyaz Saray Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title