Haberler

ABD'den YPG'lilere Zengin Yemek Menüsü

Güncelleme:

ABD'nin YPG'lilere havadan attığı gıda yardımı zengin bir yemek menüsü içeriyor. Aynı hazır yemekleri ülke dışında savaşan ABD askerleri de tüketiyor.

ABD Hava Kuvvetleri'ne bağlı C-130 kargo uçakları Kobani'de IŞİD'e karşı savaşan PKK'nın Suriye uzantısı YPG militanlarına 28 konteyner dolusu silah, cephane, tıbbi ve gıda yardımı atmıştı.

KOLİLERİN FOTOĞRAFI SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

Konteynerlardan biri IŞİD bölgesine düşünce savaş uçakları tarafından bombalanarak imha edildi. Onun dışındaki tüm kargo YPG'ye ulaştı. Atılan kolilerin fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaşılınca ilginç bir detay ortaya çıktı.

YEMEKLER AMERİKAN ŞİRKETİNDEN

Vatan'ın haberine göre; YPG'lilere yapılan yemek yardımı, Irak ve Afganistan'da savaşan ABD askerlerine cephede hazır yemek üzeren Wornick şirketinin ürünleriydi. Kobani'ye gıda yardımı Wornick'in ABD'nin Ohio eyaletine bağlı Cincinnati kentinde üretim yapan Amerikan şirketinin depolarından geldi. Yani kuş uçuşu 9761 kilometre öteden...

M&M BİLE VAR

Eski bir denizci asker olan Ronald C. Wornick tarafından kurulan Wornick şirketi Pentagon ile yaptığı anlaşma uyarınca 1979 yılından bu yana ABD askerlerine hazır gıda üretimi yapıyor. 6 farklı menü seçeneği sunan şirket vejetaryen ve dini gerekçelerle domuz eti tüketmeyen Müslüman ve Yahudi askerleri de düşünerek 6 farklı hazır yemek menüsü seçeneği sunuyor. Özel paketlerde gelen hazır gıdaların (MRE-Meals Ready to Eat) sadece ısıtılması yeterli oluyor. M&M ile yapılan anlaşma sayesinde tatlı olarak çok sevilen bu drajelerden de atılıyor.

İşte YPG'lilere gönderilen yemeklerden örnekler:

- Et soslu spagetti
- Izgara tavuk
- Tavuklu noodle
- Soslu penne makarna
- Fasulye
- Lazanya
- Peynirler
- M&M
- Fıstık ezmesi
- Irish Cream Cappuccino
- French Vanilla kahve






Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Suriye Kobani Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (121)

bozkurt:

allllllaaah türkü korusun cCc gerisi tefarruatt

28
29
yanıtYanıtla
deli dumrul:

Zıkkımın kökünü yiyesiceler. . .

30
26
yanıtYanıtla
hakiki kürt:

bende kürdüm ama artık kürt olduğumdan utanıyorum vatanımızda yaşamayı bile bize zehir ettinizz hepiniz cehennemliksiniz sizi besleyenlerde öyle

28
27
yanıtYanıtla
aybek:

hayatları beles leşlerin

37
17
yanıtYanıtla
şişko nuri:

boğazınızda kalır da geberesiniz. .

33
18
yanıtYanıtla
erdal:

afiyet ve kuvvet olsun

30
19
yanıtYanıtla
Mechul:

YEMEK İÇİN GİİDENLERDE VARDIR BU SALAKLARDAN

26
22
yanıtYanıtla
AKINCI:

birde acıtasyon yaparlar. ağlamayın lan açlar

17
31
yanıtYanıtla
ypg:

afiyet bal şeker olsun aslanlarıma

21
25
yanıtYanıtla
bager:

biz kürtler amerikanın çıkarsız bir hamle yapmayacağını gayet biliyoruz. . . ama en acısı binlerce yıl beraber yaşadığın ülke insanımızın ilk fırsatta bizi boğmaya çalışmasıdır. . . evet tercih yapılmalı. . . bizi kardeş diye bildiğim insanlar kazıklayacağına bırakın elin gavuru kazıklasın. . . daha az zorumuza gider. . .

29
17
yanıtYanıtla
Tüm 121 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title