Haberler

ABD'den Türkiye'ye Kritik Ziyaret Öncesi Seyahat Uyarısı

Güncelleme:

Bugün Türkiye'ye gelecek olan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un ziyareti öncesi ABD'den Türkiye'ye seyahat uyarısı geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un bugünki ziyareti öncesi ABD'den Türkiye'ye seyahat uyarısı geldi. Uyarıda ABD vatandaşlarının, " Türkiye'de terörist grupların artan tehdidi nedeniyle" uyarılırken, güneydoğu bölgelerine gitmekten kaçınmaları tavsiye edildi. Açıklamada ayrıca, ABD hükümetine bağlı çalışanların seyahat kısıtlamalarının devam ettiği, bunun güneydoğu bölgeleri ve Adana'yı kapsadığı hatırlatıldı.

"ABD VATANDAŞLARINA ŞİDDETE TEŞVİK EDEBİLİR"

Türkiye'deki son terör saldırıları olan Reina saldırısı ve İnönü stadyumu yanındaki bombalı araç saldırısının hatırlatıldığı açıklamada, "Amerikan karşıtı söylemlerdeki artışın, bağımsız failleri ABD vatandaşlarına şiddet uygulamak konusunda teşvik edebileceği" de söylendi.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI KONUSUNDA UYARI GELDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın duyurusunda, Türkiye'deki terör saldırılarının, geniş katılımlı etkinliklerde, turistik bölgelerde, restoranlarda, gece kulüplerinde, ticari merkezlerde, ibadethanelerde, toplu ulaşım aktarma noktalarında ve otobüs, tren, vapur, metro gibi ulaşım araçlarında gerçekleşebileceği belirtildi.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞECEK

Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türkiye ziyaretinden bir gün önce gerçekleşti. Tillerson'ın Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rex Tillerson Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title