Haberler

ABD'den PKK'ya 'Düzenli Ordu' İçin 38 Milyon Dolar

Güncelleme:

ABD, PKK'yı düzenli orduya çevirebilmek için çalışmalara başladı. Son bir yılda ABD PKK'ya 38 milyon dolar gönderdi.

Pkk ve Suriye'deki uzantısı YPG'nin, Suriye ve Irak'ta DEAŞ'a karşı ABD'nin yanında yer alması, terör örgütlerinin önünü açtı. Başta Amerika ve bazı koalisyon ülkeleri, PKK'ya silah, askeri mühimmat, zırhlı araçlar ve eğitim veriyor. ABD'den çok büyük destek alan bölücü örgütün düzenli ordu kurma peşine düştüğü ve Sincar'da "özerk bölge" oluşturmak istediği ortaya çıktı. PKK'yı "düzenli ordu"ya dönüştürme planı ABD Bağdat Büyükelçiliği ve bölgedeki askeri danışmanları tarafından yürütülüyor. PKK'nın öncülüğünde Sincar'da Ezidiler için kurulan YBŞ'ye de (Sincar-Şengal Direniş Birlikleri) lojistik, maddi ve askeri destek veriliyor. Son 1 yılda YBŞ'ye gönderilen toplam silahların tutarı 38 milyon doları buldu.

BAĞDAT YÖNETİMİ DE DESTEK VERİYOR

PKK'nın Irak'ın Kandil bölgesindeki gücü büyük ölçüde Sincar'da oluşturulan kamplara kaydırdığı açıklandı. Kamplarda Ezidi gençlerin yanı sıra Musul ve çevresinde IŞİD'le bağlantısı olan gençler de toplanmaya başlandı. Sincar'da 4 bin 500 kişilik "Ezidhan Savunma Birlikleri" oluşturuldu. Uluslararası Türkçe Konuşan Ülkeler Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, bu birliklerin tamamen PKK'nın kontrolünde olduğunu belirtti.

Yavuzaslan şöyle konuştu:

"Sincar'daki kamplarda 2 bin kadar Arap-Kürtlerden oluşan silahlı gruplar da var. Örgüt, Sincar'ı, Suriye bağlantısı için elinde tutuyor. PKK, Sincar'da özerklik istiyor. PKK'yı Sincar'dan çıkaracağını söyleyen Bağdat yönetimi destek veriyor." Güngör Yavuzaslan, Bağdat yönetiminin geçen ay Sincar'a 12 milyon dolar destekte bulunduğunu, 13 Ocak'ta ise Telafer Havalimanı'ndan 2 TIR askeri lojistiğin Sincar'daki PKK'ya gönderildiğini söyledi. PKK'nın, Ezidi kadın ve çocukların bir bölümünü Kandil'e götürdüğü kaydedildi. 400 kişilik tabura "ölümsüzler taburu" adını veren PKK'nın, çocukları canlı bomba olarak yetiştirdiği, bazılarını eylem için Türkiye'ye göndereceği öğrenildi.

SİNCAR'I İKİNCİ KANDİL YAPTILAR

PKK'nın öncülüğünde Ezidiler için kurulan YBŞ adlı birliklerin konuşlandığı Sincar Dağı, stratejik bir konumda bulunuyor. Irak sınırları içerisinde olan Sincar Dağı, Suriye sınırına açılıyor. Sincar ayrıca Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki sınır kapısına 109 kilometre, Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne de 95 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bu durumun Türkiye'nin iç güvenliğine yönelik bir tehdit oluşturabileceği belirtiliyor. (Kaynak: Sözcü)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bağdat PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title