Haberler

ABD: Türkiye'nin Hamas Görüşmesinden Kaygılıyız

Güncelleme:

ABD, Başbakan Davutoğlu'nun, Konya 5. Olağan İl Kongresi'nin ardından, Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile görüşmesinden kaygı duyduklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, AK Parti Konya 5. Olağan İl Kongresi'nin ardından, Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile görüşmesinden kaygı duyduklarını açıkladı.

"KAYGILIYIZ"

Dışişleri Bakanlığı Basınla İlişkiler Direktörü Jeff Rathke, başkent Washington DC'de konuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtta, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, ABD'nin donanımlı bir yabancı terör örgütü olarak gördüğü Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile görüşmesinin ABD'yi kaygılandırdığını ve bu kaygıyı Türk yetkililere ilettiklerini söyledi.

"HAMAS HER ZAMAN TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

Rathke, Hamas siyasi büro şefi Halid Meşal'in geçen hafta Konya'da, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte mitinge katılması ve konuşma yapması ile ilgili olarak sorulan soruya verdiği yanıtta, "Hamas bizim yabancı terörist örgütleri listemizde. Hamas'a karşı duruş ve tavrımızda bir değişiklik söz konusu değil. Hamas, önceki zamanlarda olduğu gibi terörist faaliyetlerini sürdüren, geçtiğimiz yaz mevsiminde de İsrail ile olan çatışmada da taşıdıkları niyetleri göstermiş bir örgüttür. Üst düzey Türk yetkilileri ile Hamas ve Türkiye arasındaki ilişkiler hakkındaki endişelerimizi dile getirmeyi sürdürüyoruz, bunlar içinde Halid Meşal'in son ziyareti de var." dedi.

"TÜRKİYE HAMAS'I SIKIŞTIRILMALI"

Türk hükümetinin Hamas üstündeki etkisini bildiklerinden dolayı, soğukkanlılığın sağlanması ve gereksiz şiddet olaylarının önlemesi için, Türk hükümetinden Hamas'a baskı yapmasını istediklerini dile getiren Rathke, Meşal'in geçen haftaki Türkiye ziyaretinden sonra ABD'nin endişelerini yeniden dile getirdiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Rathke'ye gazeteci Sedef Kabaş'ın sosyal medyada paylaştığı bir mesaj gerekçesiyle gözaltına alınmasına ilişkin soruya verdiği yanıtta da, "Bu konuya ilişkin bilgim yok. Ancak buradan ve Türk yetkililer ile ilişkilerimizde, gazetecilere yaklaşım ve özgür medya ile siyasi ya da başka muhalif görüşlerin özgürce açıklanabilmesi ile ilgili olarak endişelerimizi paylaştık. Bu bizim önemsediğimiz ve yeri geldiğinde Türk yetkililere dile getirdiğimiz bir konudur." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500

Yorumlar (120)

ÖMER:

BİZ DE KATİL İSRAİL HÜKÜMETİYLE GÖRÜŞMENİZDEN DOLAYI KAYGILIYIZ.

19
1
yanıtYanıtla
INSAN EVLADI:

simdi bir akpli cikip sunu soyleyecek; `eger abd kaygiliysa dogru yoldayiz, helal size basbakanim` bekleyin gorun bunlarin standart laflaridir bunlar.

1
17
yanıtYanıtla
CESİ:

Kendi ülkesini savunanlar ne zamandan beri terörist oldu. . . askerleriniz Irak'' ta, Afganistanda toplu katliamlar yaparken rahatsız olmuyorsunuz, yıllardan beri Filistin'' i kan gölüne döndüren İsrail ile ilgili herhangi bir girişimde, hatta bir kınamada bile bulunmuyorsunuz oluyor da, H. Meşal ile görüşülmesinden niye rahatsız oluyorsunuz, hadi sizi anlayabilirim ama ülkemde bir eli yağda diğeri balda yaşayan, sadece iktidara gelememenin hazımsızlığı içerisinde böyle her fırsatı kendi lehlerine çevirmek isteyen kancıklar ile ilgili bir rahatsızlığınız varmı, biz bayağı rahatsızız da ?

15
1
yanıtYanıtla
Iron Man:

Seçimler yaklaştı ya hemen akp Flistin konusunu açtı yine

8
7
yanıtYanıtla
kahrolsun siyonizm:

pkk israil ajanıdır ve israilin projesidir. biz Müslümanların pkkya gereken cevabı vermesi gereklidir. türk kürt arap kardeştir. peygamberimiz müminler ancak kardeştir demiştir.

10
4
yanıtYanıtla
YılmazMobil-IOS:

ABD önce kendine baksın,Neslini kurutup,üzerine vahşet ve algı imparatorluğu kurdukları kızılderili topraklarında,Dünyayı kafalarına göre dizayn etme huyundan vazgeçip,Kendi öz vatanlarında nefes bile alamaz hale getirdikleri Filistin halkına reva gördükleri insanlık dışı yaşam koşullarını kalıcı hale getirmek için yaptıklarının karşılıksız kalmayacağını anlamalının vakti geldi ve geçiyor.Adaletin olmadığı yerde barış hayal olmaktan öteye geçmez.Son BMGK oylamasında kimin ABD'nin adaletsizliğinin tescili olarak,tarihteki çöp sepetindeki yerini almıştır.zulm baki kalmaz ve elbette Allahın adaleti tecelli eder.

13
0
yanıtYanıtla
ABD nin Terör tanımı İslam...:

Çocukları ve kadınları gözünü kırpmadan öldüren, hatta müslümanları öldürdüğü için sevap aldığını düşünen bir israil devletine karşı, vatandan vazgeçtik ama canını ve malını korumaya çalışan hamas ve filistinliler mi terörist. . .

12
1
yanıtYanıtla
MÜSLÜMANLAR OSMANLI:

HAMAS FİLİSTİN KARDEŞLERİMİZ İSRAİLLER O KADAR KADIN VE ÇOCUK ÖLDÜRDÜNÜZ YANINIZA BIRAKMIYACAYIZ BENDELİNİ AĞIR ÖDÜYECEKSİNİZ İSRAİL KÖPEKLERİ

10
3
yanıtYanıtla
tura kırım:

İçerdeki saftirikleri kandırıp oy devşirmek için yapılmış şekil ve şov. Hepsi bu. İş icraata geldi mi fosssss. . . . . . . . . . . . .

yanıt3
yanıt0
Yozgatlı:

Abede birşeyden kaygı duyuyorsa, emin olun doğru bir hamle yapıyoruz demektir.

7
5
yanıtYanıtla
Tüm 120 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title