Haberler

ABD'den, 3 DHKP-C'linin Başına 3 Milyon Dolar Ödül

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2013'te Ankara'da Büyükelçiliği'ne saldırıda bulunan DHKP-C liderlerinin başına ödül koydu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2013'te Ankara'daki Amerikan Büyükelçiliği'ne saldıran DHKP-C'nin üç liderinin başına 3 milyon dolar ödül koydu.

BAŞLARINA ÖDÜL KOYDU

ABD Yönetimi, 2013 Şubatı’nda Ankara’daki Amerikan  Büyükelçiliği’ne düzenlediği saldırıyla biri canlı bomba iki  kişinin ölümüne, bir kişinin de ağır yaralanmasına neden olan  Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) örgütünün lider  kadrosunun başına ödül koydu. 

3 MİLYON DOLAR VERECEK

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, yayınladığı yazılı bildiriyle,  örgütün yönetim kadrosundaki Musa Aşoğlu, Zerrin Sarı ve Seher  Şen’in yakalanmasına yardım edecek olanlara her biri için 3 milyon  dolar vereceğini duyurdu.

HEDEFTE LİDERLER VAR

“Adalet için Ödül” başlığıyla yapılan açıklamada, şöyle denildi:  “ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Adalet için Ödül programı, DHKP-C  terörist örgütünün üç önemli lideriyle ilgili bilgiye ödül vaat  etmektedir. Bakanlık, Musa Aşoğlu, Zerrin Sarı ve Seher Demir  Şen’in her biri için, bulundukları yere dair bir bilgiye 3 milyon  dolara kadar ödül verme konusunda yetkilendirilmiştir.”

"TERÖR ÖRGÜTÜ" HATIRLATMASI

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, ödül duyurusunda yaptığı  bilgilendirmede, DHKP-C’nin, Devrimci Sol ve Dev-Sol örgütlerinin  bölünmesinden sonra 1994’te kurulduğunu belirtti. Ve grubun 1990’lardan beridir, hem ABD hem NATO hem de Türkiye’ye ait askeri  ve diplomatik personel ve tesisler dahil olmak üzere ABD’nin  menfaatlerini hedef aldığını vurguladı. Eylemler sonrası da, 8  Ekim 1997’de DHKP-C’nin ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından  “terörist örgüt” olarak tanımlandığını hatırlattı. Açıklamada,  grupla bağlantılı bir intihar bombacısının geçen sene Ankara’daki  Amerikan Büyükelçiliği’ne saldırdığı ve Türk güvenlik görevlisi  Mustafa Akarsu’nun ölümüne neden olduğu bilgisi de verildi. ABD  Dışişleri Bakanlığı, başına ödül konulan DHKP-C yöneticileri  hakkında ise şu bilgileri verdi:

Musa Aşoğlu (53): DHKP-C’nin en üst düzey karar organı merkez  komite üyesi. Grubun finansal işleri ve Avrupa’daki bağış toplama  faaliyetlerini yönettiği düşünülüyor. DHKP-C’ye Hollanda’da  yaşadığı sırada 1990’larda katıldı. Çıkan haberlere göre de,  2008’de ölen, örgütün kurucusu Dursun Karataş’ın ardından grubun  liderliğini devraldı. 1 Şubat 2013’te ABD Ankara Büyükelçiliği’ne,  Mart 2013’te de AK Parti Genel Merkezi’ne düzenlenen saldırıların  sorumlusu olduğu haberleri yer aldı.

Zerrin Sarı:  DHKP-C’nin kurucusu Karataş’ın karısı ve örgütün  merkez komite üyesi. Sarı’nın Belçika, Hollanda ya da Almanya’da  yaşadığına inanılıyor.

Seher Demir Şen: 1980’lerde Dev-Sol’a, 1994’te kurulunca da DHKP- C’ye katıldı. Halen DHKP-C’nin merkez komitesinde hizmet ediyor.  Şen’in bilinen en son yaşadığı yer Yunanistan’dı ama Yunan terörle  mücadele çalışmaları ve güvenlik güçlerinin operasyonları  nedeniyle ülkeyi terk etti. Şu anda nerede olduğu teyit edilemedi.

 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Zerrin Sarı Hollanda Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (28)

morrissonkeyfiali@hotmail.com:

devletin askerine polisine kurşun sıkanın nerde görülürse öldürülmesi hakdır

31
4
yanıtYanıtla
esas ataturkcuyobaz112@gmail.com:

chp'lilere sesleniyorum bu dhkpc'yi araniza asla almayin partinizin gecmisini kirletmeyin siz ataturkun partisi temsil ediyorsunuz artik bu asiri solu araniza almayin siz temiz sol durust sol olun butun dinlere inanclara irklara saygili olun bak chp nerelere geliyor hersey sizin elinizde ya ataturkun ismini sonsuza yasatmak yada unuturmak iyi dusunun allah turku korusun

25
8
yanıtYanıtla
gömmesi kolayfikret_601221@hotmail.com:

elin devleti öldürülmesi için ödül koyar..bizi devlet aman silah çekme sadece su sık diyor..devlet olmak için işte bir örnek..polise taş-monotof atan,demir ve sırık vuran,devletin malına kasten zarar verenler hemen imha edilmeli..yok tedavisi,yok ilaç ve yemek masrafı yok mahkemeyi oyalama sona erdirilmeli hemen imha edilmeli...

23
8
yanıtYanıtla
esas ataturkcuyobaz112@gmail.com:

chp'liler nerdesiniz sahip ciksanizya kardeslerinize

20
10
yanıtYanıtla
UC NOKTAahmetsaras@hotmail.com:

zaten herkes DHKP/C onder kadrosunu yakalamak icin 3 milyon dolar kuyrugunda sira bekliyordu :)))) asil terorist amerikadir. Asil terorist ezilen halklarin sirtindan gecinenlerdir.Asil terorist ezilen halklarin kaniyla susuzluklarini giderenlerdir. Dunya yasamini terorize edenler ABD- AB ve onlarin emperyalist cikarlarina hizmet eden bilimum isbirlikcileridir. Devrimci orgutler toplumun vicdanlaridir. Bizim icimizden gecirip yapamadiklarimizi bir grup cesur insan yerine getiriyor. Olay tamamen budur. YASASIN TAM BAGIMSIZ TURKIYE VE DUNYA HALKLARININ KARDESLIGI!!!

17
11
yanıtYanıtla
doğrusözecenet@mynet.com:

'bizim içimizden geçirip de yapamadıklarımız' çok iyi ifade etmişsin. kahrolsun emperyalizm ve yerli işbirlikçileri

yanıt0
yanıt0
yucoson_yokuss18@hotmail.com:

hepsini toplasan bir deniz gezmiş etmez deniz gezmiş vatan sefer türk evladıydı bakmayın bizim medya adamı suçlu gibi gösterdi bn ülkücüyüm ama severim denız gezmişi kötülemem o adam tek insan öldürmeden asıldı şimdi deniz gezmiş resimleri pkk lıların elınde geziyor hepsinde deniz gezmiş kadar vatan sevgisi olsa başka bişey istemem

22
5
yanıtYanıtla
gece kusudfdf@ghgh.de:

Deniz Gezmis Adam falan öldürmedi. Nerden cikariyorsunuz böyle seyleri yav?

yanıt0
yanıt0
ANTİ masalsel.baba@hotmail.com:

DHKP-C son yıllarda reklam edilmesinin arkasındaki gerçek ne acaba.Barış süreci adı altında emeline ulaşan pkk sesini kesince bumu hareketlendirilecek diye düşünmeden edemiyor insan..Asala gitti pkk geldi pkk gidince her halde bu gelecek bize terörsüz hayat yok anlaşılan..

22
4
yanıtYanıtla
esas ataturkcuyobaz112@gmail.com:

chp duymasin :)

13
11
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title