Haberler
BBC

'Trump'ın Yemin Törenine Kaç Kişi Katıldı?' Tartışması Sürüyor

Güncelleme:

ABD'de, Başkan Donald Trump'ın cuma günkü başkanlık yemin törenine katılım sayısına dair tartışma sürüyor.

Donald Trump'tan sonra ABD Başkanı'nın ekibi de Amerikan medyasını, katılımla ilgili haberleri nedeniyle sert bir şekilde eleştirdi.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Medya tarafından yayımlanan fotoğraflar, Trump'ın törenine Obama'nın 2009'daki yemin törenine kıyasla daha az kişinin katıldığını ortaya koydu.

Yemin törenine kaç kişinin katıldığına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Ancak Trump, cumartesi günü CIA'ye yaptığı ziyarette katılımcı sayısının 'bir buçuk gibi gözüktüğünü' söyledi.

ABD Başkanı, bunun daha az olduğunu söyleyen gazetecilerin, 'dünyadaki en haysiyetsiz kişiler olduğunu' belirtti.

TRUMP'IN SÖZCÜSÜ: TÖRENİ 720 BİN KİŞİ İZLEDİ

Trump'ın basın sözcüsü Sean Spicer ise töreni yaklaşık 720,000 kişinin izlediğini söyledi.

Pazar günü Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Reince Priebus, 'ABD medyasının, seçimlerin meşruiyetini her geçen gün daha fazla yıpratmaya çalıştığını' söyledi.Bazı gazete ve TV kanalları ise bu açıklama üzere, haberlerinde bir yanlış olmadığını, yönetimin açıkladığı rakamın yanlış olduğunu belirtti.

BAŞDANIŞMANI ABD MEDYASINI ELEŞTİRDİ

New York Times gibi gazeteler ile CNN ve ABC News gibi TV kanalları, bu açıklanan sayıların doğruyu yansıtmadığında ısrar eden haberler yayımladı.

Son olarak Trump'ın başdanışmanı Kellyanne Conway ise NBC TV kanalında ABD medyasını eleştirdi.

Conway NBC'de katıldığı programın sunucusu Chuck Todd'la tartıştı.

Conway, 'katılanların sayısının gerçek sayısını belirlemenin mümkün olmadığını' belirtti.

Bunun üzerine kendisine gülen Todd'a Conway'in tepkisi, "Bana istediğiniz kadar gülebilirsiniz. Bana gülmeniz basının bizi nasıl ele aldığının da temsili niteliğinde." dedi.

BBC

Donald Trump Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title