Haberler

ABD'de Senatörlerden Obama'ya İsrail Baskısı

Güncelleme:

ABD'de 83 senatör, İsrail'le 2018 yılında sona erecek ülke güvenlik anlaşmasını imzalaması için Başkan Barack Obama'ya, bir mektup yazarak çağrıda bulundu.

ABD'de 83 senatör, Başkan Barack Obama'ya bir mektup yazarak, İsrail'le 2018 yılında sona erecek ülke güvenlik anlaşmasını, bu ülkeye yıllık 3,1 milyar dolarlık askeri yardımı atıracak şekilde imzalaması yönünde çağrı yaptı.

"UZUN SOLUKLU DESTEĞİMİZ GEREKMEKTEDİR"

İsrail'in, ABD'nin desteğine ihtiyacı olduğu vurgulanan mektupta, senatörler, " İsrail'in savunma konusundaki ihtiyaçlarının yoğunlaştığı bir dönemde, İsrail'in kendini savunması için bizim uzun soluklu desteğimiz gerekmektedir" ifadesine yer verdi.

ABD'li senatörler İsrail'e ne kadar yıllık yardım gerektiğini belirtmezken, uzun dönemli bir anlaşmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

SANDERS ANLAŞMAYI İMZALADI

Demokratların aday adayı Vermont Senatörü Bernie Sanders mektubu imzalamazken, Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayı Teksas Senatorü Ted Cruz ise anlaşmayı imzaladı.

OBAMA VE NETANYAHU SORUN YAŞADI

Obama ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında bu anlaşmanın şartlarına ilişkin sorunlar yaşanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Barack Obama İsrail Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title