Haberler

ABD'de "Fetö" Protestosu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Protesto detayları Slogan atılması Çiftlikten detaylar Güvenlik önlemleri FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler ABD'de yaşayan Türkler, FETÖ'nün elebaşı Gülen'in yaşadığı Saylorsburg bölgesindeki ikametgahı önünde darbe girişimini protesto etti SAYLORSBURG (AA) – ABD'de yaşayan Türkler, Pennsylvania eyaletinde ikamet eden Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in çiftliği önünde protesto gösterisi düzenledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Protesto detayları

Slogan atılması

Çiftlikten detaylar

Güvenlik önlemleri FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

ABD'de yaşayan Türkler, FETÖ'nün elebaşı Gülen'in yaşadığı Saylorsburg bölgesindeki ikametgahı önünde darbe girişimini protesto etti

SAYLORSBURG (AA) – ABD'de yaşayan Türkler, Pennsylvania eyaletinde ikamet eden Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in çiftliği önünde protesto gösterisi düzenledi.

ABD'nin New York, New Jersey, Maryland eyaletlerinin yanı sıra başkent Washington'ın da aralarında bulunduğu birçok kentten gelen Türk-Amerikan toplumu üyesi yüzlerce kişi, sabah saatlerinden itibaren Gülen'in Saylorsburg bölgesindeki büyük çiftliğinin önünde toplanmaya başladı.

Ay yıldızlı tişörtler giyen kalabalık giderek artarken, göstericiler ellerinde Türk bayraklarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

"Millet burada darbeciler nerede", "Dik dur eğilme bu millet seninle" yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar, sık sık "Devran döndü sıra sana geldi", "Obama Gülen'i eve gönder", "İdam gelsin ihanet bitsin" şeklinde sloganlar attı.

Polisin güvenlik önlemi de aldığı çiftlik önünde ilk önce İstiklal Marşı okundu.

MUSIAD USA Başkanı Mustafa Tuncer, burada yaptığı basın açıklamasında, Türkiye tarihinde farklı zamanlarda darbe girişimleri olduğuna ancak bugüne kadar kendi halkına bomba yağdıran, kurşun sıkan, parlamentosunu vuran bir darbe girişimini görmediklerine dikkati çekti.

Tuncer, "Bu başarısız olmuş bir darbe girişimi değil, aynı zamanda planlanmış bir terörist harekettir." ifadesini kullandı.

Bu kanlı girişimde birçoklarının suçlu olduğuna vurgu yapan Tuncer, ABD Başkanı Barack Obama'ya seslendi. Tuncer, "Ey Obama sana sesleniyoruz, bizim ödediğimiz vergilerle bu katili burada barındırma." dedi.

ABD'deki yaklaşık 150 Türk derneğini bir araya getiren Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Güzel de "Her darbe girişimi insanın özgür iradesine bir kıyımdır. Türkiye'de yapılan bu vahşi darbe girişimi karşılıksız kalmayacaktır." diye konuştu.

Daha sonra dün hayatlarını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okundu.

Terörist başı sadece ABD medyasına konuşuyor

Çiftliğin içinde hiçbir medya mensubunun bulunmadığını ileri süren girişteki güvenlik, yabancı medya kuruluşlarının yanlarından girişlerine ise ses çıkarmadı.

AA muhabirinin ısrarlı soruları karşısında polisi çiftliğin girişine davet eden görevlilerin daha sonra da birçok yabancı basın mensubunu içeriye aldığı görüldü.

Protestocuların çiftlik önündeki eylemi devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Tuncer New Jersey New York Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title