Haberler

ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e Taşınması Savaş İlanı Demektir"

KUDÜS (AA) – Mescid-i Aksa İmamı ve Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması planını "düşmanca bir tasarruf" olarak nitelendirerek, böyle bir adımın Filistinliler, Araplar ve Müslümanlara karşı "savaş ilanı" anlamına...

KUDÜS (AA) – Mescid-i Aksa İmamı ve Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması planını "düşmanca bir tasarruf" olarak nitelendirerek, böyle bir adımın Filistinliler, Araplar ve Müslümanlara karşı "savaş ilanı" anlamına geleceğini söyledi.

Şeyh Sabri, Mescid-i Aksa'daki cuma hutbesinde ABD'nin İsrail'deki büyükelçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınmasıyla ilgili tartışmalar hakkında konuştu.

ABD'de bugün başkanlığı devralacak Donald Trump'ın seçim vaatleri arasında yer alan konuya tepki gösteren Şeyh Sabri, "Bir kez daha buradan, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasının düşmanca bir tavır olduğunu belirterek duruşumuzun net olduğunu haykırıyoruz. ABD'nin büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına karşı olduğumuzu belirtmemiz Tel Aviv'deki varlığını tanıyoruz anlamına da gelmiyor." dedi.

ABD Büyükelçiliğinin İslam'ın mukaddesatıyla çeliştiğini vurgulayan Şeyh Sabri, "Büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması, Filistinlilere, Araplara ve Müslümanlara karşı bir savaş ilanı anlamı taşıyor." ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Sabri, İslam dünyasına Kudüs'e ve Filistinlilere sahip çıkılması çağrısında bulunarak, "Arap ve İslam alemi bir an önce harekete geçmeli, Kudüslüleri yalnız bırakmamalıdır." diye konuştu.

Seçim sürecinde Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma sözü veren Trump, dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen Israel Hayom gazetesine yaptığı açıklamada da, "Tabii ki Kudüs ile ilgili sözümü çok iyi hatırlıyorum. Tabii ki unutmadım ve biliyorsunuz ki ben verdiğim sözlerden vazgeçmeyen bir şahsiyetim." ifadelerini kullanmıştı.

ABD yönetiminin, 1995'teki Kudüs Büyükelçilik Yasası'na göre İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması öngörülüyor. Ancak söz konusu yasa 21 senedir Bill Clinton, George W. Bush ve Barack Obama'nın başkanlık dönemlerinde her 6 ayda bir "ulusal güvenlik" gerekçesiyle erteleniyordu.

Filistinliler, "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma" anlamına gelecek bu adıma şiddetle karşı çıkarak tepki gösteriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Donald Trump Tel Aviv İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title