Haberler

ABD Başkanı Obama'dan Suriye'de Güvenli Bölgeye Destek

Güncelleme:

ABD Başkanı Obama, "Suriye topraklarında güvenli bölge oluşturulmasına ideolojik olarak karşı çıkmam söz konusu değil." dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'de güvenli bölgeler oluşturulmasının askeri açıdan zor olduğunu ancak bunun, ateşkes ve siyasi çözüm çerçevesinde yaşama geçirilmesi düşüncesini desteklediğini bildirdi.

Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Hannover'de yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, uluslararası konularda açıklamalarda bulundu.

"GÜVENLİ BÖLGEYE KARŞI ÇIKMAM"

Suriye'de ateşkesin son günlerde sıklıkla ihlal edilmesiyle ilgili Esad rejimini eleştiren Obama, ülkede sivilleri koruma amaçlı güvenli bölgeler oluşturulmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Suriye topraklarında güvenli bölge oluşturulmasına ideolojik olarak karşı çıkmam söz konusu değil" dedi.

"UYGULAMADAKİ OLASI GÜÇLÜKLERİ GÖRDÜK"

Suriye'de güvenli bölge konusunu bugüne kadar ABD Savunma Bakanlığı yetkilileriyle birçok kez ele aldıklarını anlatan Obama, bu konuda askeri zorlukları, uygulamadaki olası güçlükleri gördüklerini söyledi.

Obama, güvenli bölge oluşturulması için Suriye içinde konuşlandırılması gerekecek kara birliklerine kimlerin destek vereceği, böyle bir bölgeye kimlerin girmesine ve çıkmasına izin verileceği ve tüm bunların nasıl denetleneceği sorunlarına işaret etti.

"ÇOK BÜYÜK ASKERİ GÜÇ GEREKTİRİYOR"

Barack Obama, dışarıdan askeri güçlerle oluşturulması önerilen bir güvenli bölgenin, Suriye topraklarının önemli bir bölümünün askeri olarak kontrol altına alınmasını gerektireceğini, bunun da çok büyük bir askeri güç gerektirdiğini kaydetti.

Bir gazetecinin, Almanya Başbakanı Merkel'in Suriyeliler için Suriye içinde güvenli bölgeler oluşturulması fikrini desteklediğini hatırlatması üzerine Obama, bunun ülkede ateşkes ve siyasi çözüm çerçevesinde yaşama geçirilebileceğini belirtti.

Suriye'de çatışmaların durdurulması konusunda varılan uzlaşmaya muhalefetin de imza koyduğunu hatırlatan Obama, bu nedenle de rejimin, ılımlı muhalefetin kontrolündeki bölgelere saldırılara son vermesi gerektiğini, bu sürecin siviller için güvenli bölgeleri beraberinde getireceğini vurguladı.

"BİZİM İNŞA ETMEYE ÇALIŞTIĞIMIZ KONSEPT BU"

ABD Başkanı Obama şöyle devam etti:

"Sayın Merkel bu konuda tamamen haklı. Bu konuda kendisiyle en ufak bir ayrılığımız yok. Siyasi geçiş sürecinde, masada olan ılımlı muhalefet tarafından kontrol edilen bölgeyi, diğerlerinden ayırt edebileceğimiz bir noktaya gelebilirsek, işte ılımlı muhalefet tarafından kontrol edilen bu bölge, güvenli bölge olmalıdır. IŞİD ya da El-Nusra tarafından kontrol edilen bölgeler varsa bunlar güvenli bölge değildir. İşte bizim inşa etmeye çalıştığımız konsept bu."

"SALDIRILAR SÜRECİ OLUMSUZ ETKİLİYOR"

Obama, son zamanlarda Suriye rejiminin varılan uzlaşmaya aykırı hareket ettiğini, hilelere başvurduğunu, hem ılımlı muhalefet hem de El-Nusra gibi grupların bulunduğu, coğrafi olarak ayırt edilmesi zor bölgelerde saldırılar düzenlediğini, bunun da süreci olumsuz etkilediğini ifade etti.

Barack Obama, mevcut sorunlara rağmen, devam eden görüşmelerde, siviller için güvenliği sağlayacak böyle bir konsepti yaşama geçirmeye çalıştıklarını kaydetti.

"TÜRKİYE İLE SÜREKLİ GÖRÜŞME İÇİNDEYİZ"

Suriye'deki gelişmeleri, burada yaşanan insani krizi her gün çok yakından takip ettiğinin altını çizen Obama, "NATO müttefikimiz Türkiye ile buradaki duruma çözüm yolları bulma konusunda sürekli görüşme içindeyiz" dedi.

"PUTİN İLE YAPILMASI GEREKENLERİ GÖRÜŞTÜK"

Obama, son gelişmeleri geçen hafta başında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de ele aldıklarını, ateşkesin sürdürülmesi, siyasi sürecin zarar görmemesi için yapılması gerekenleri görüştüklerini söyledi.

Kaynak: AA / Dünya

Angela Merkel Barack Obama Almanya Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

alp:

ortadoğudan kanlı ellerinizi çekin pislik coniler

16
0
yanıtYanıtla
VAMPİR SÜRÜSÜ DEFOLUN:

BU SURİYEDE NE VARSA ÜŞÜŞMÜŞ LEŞ KARGALARİ BİZİMKİLERDE DAHİL. NE İŞİNİZ VARDİ ADAMİN ÜLKESİNDE ŞİMDİDE HAYRA KONUŞACAĞİNİZA İNANAN APTALDİR. DEFOLUN GİDİN MİLLETİN ÜLKESİNDE VAMPİR SÜRÜLERİ. İNSAN OLAN İNSAN TEK TEK HERBİRİNİZDEN TİKSİNİR.

14
0
yanıtYanıtla
ısparta lı:

soyun kurusun amerika

14
0
yanıtYanıtla
BOZKURT TOKATLI:

geç bunları yanki

10
0
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Güvenli bölge icin rensip olarak karsi degilim ama yapilmasi imkasiz dedi. Eveleyip geveleyip durdu. Sen tee 7000 km ötedesin ama Suriye bizim komsumuz. Kacan Amerikaya gitmiyor Türkiyeye geliyor. Gönder gemilerini Lazkiye limanina mültecileri Amerikaya götür. Silah satmasini biliyorsun. Ac kalan halkinada yardim elini uzat. Irakta Bush´un yaptiklarini daha unutmadik. Libyada yaptiklarinizi hic unutmadik.

8
1
yanıtYanıtla
Rize:

Kisacasi esadla anlasilirsa , belki olabilir demis. . Zaten Hukumet esadi sirtindan bicaklamaya baliklama atlamasaydi, su anda esad pyd ile degil Turkiye ile anlasiyor olacakti. . Turkiyenin simdi hic bir cumle kurmaya hakki kalmadi AKP yuzunden. .

4
3
yanıtYanıtla
misafir:

suriyeyi rusyaya kaptirdikdan sonrami akiln basina geldi, olmaz olsun senin destegin, yeterki köstek olma,

4
2
yanıtYanıtla
kayserili hacer:

yalancı obama. isteseniz 10 günde tek müslüman savaşçı bırakmazsınız ama işinize geliyor böyle konuşmak. planınız belli. daeş ışıd güçlü imajı veriyorsunuz. suriyedeki tüm müslüman gruplar nasıl olsa kafirleri bırakıp birbirlerini tekdir edip öldürüyorlar sizde viskinizi yudumlayıp keyif içinde seyrediyorsunuz. ama unutma ALLAH EN İYİ PLANCIDIR.

6
0
yanıtYanıtla
anlayana:

RESMEN DALGA GEÇİYOR İDEOLOJİK OLARAK KARŞI ÇIKMAM BU SÖZ YETERLİ UYGULAMDA KARŞIYIM DEMEKTİR

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title