Haberler

ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Türkiye Ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Biden'ın eşi Jill Biden ile görüştü Erdoğan ile Biden ortak ilgi alanları üzerine sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın eşi Jill Biden ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Adile Sultan Kasrı'ndaki görüşmede, Erdoğan ile Biden, ortak ilgi alanları üzerine sohbet etti.

Erdoğan, hayatını eğitim çalışmalarına adamış bir eğitimci olan Biden'ın sivil toplum çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kadınların eğitimi, toplumsal statüsünün güçlendirilmesi, yaygın bir kadın sağlık sorunu olan göğüs kanserinin erken teşhisi gibi konularda yaptığı çalışmaları ilgiyle dinledi.

Jill Biden, tıp uzmanlarıyla lise seviyesindeki okullara giderek genç kızları bilinçlendirdiklerini, doğru beslenme ve sigaradan uzak durma konusunda eğitim verdiklerini ifade etti.

Emine Erdoğan da erken teşhisin önemi kadar kansere sebebiyet verecek yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesinin önemine dikkati çekti. Özellikle göğüs kanserini önleyici bir tedbir olarak cilde temas eden kimyasallardan uzak durulmasının ve bu konuda halkın bilinçlendirilmesinin gerekliliğini vurguladı.

-Aklında kalan en çarpıcı detay...

Görüşme sırasında Jill Biden, 1980'li yılların başında Ankara'ya geldiğini ve Türkiye ile ilgili aklında kalan en çarpıcı detayın ise her köşe başında elinde tüfeğiyle bekleyen askerler olduğunu ifade etti.

Yıllar sonra İstanbul'a gelişinde, gördüğü ilk Türkiye manzarasının tamamen değiştiğini söyleyen Biden, bundan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Sohbet, Biden'ın mesleki faaliyetleri yanında savaş gazileri ve asker ailelerine verdiği destek çalışmaları gibi konularla devam etti.

-Erdoğan, Türkiye hakkında çıkan olumsuz haberlerden duyduğu üzüntüyü dile getirdi

Emine Erdoğan ayrıca, ABD basınında Türkiye hakkında çıkan olumsuz haberlerden üzüntü duyduğunu dile getirdi. Biden ise iki ülke arasındaki ilişkilerin bu olumsuz haberlerin üstesinden gelecek kadar güçlü olduğunu ifade etti.

Görüşmeye ABD'nin Ankara Büyükelçisi'nin eşi Holly Holzer Bass ve Sümeyye Erdoğan da katıldı.

Türk lokumu, Türk tatlıları ve kahvenin ikram edildiği görüşme sonunda Jill Biden'a kahve takımı, kahve ve Türk lokumu da hediye edildi.

Eğitim alanında yaptığı çalışmalar ile tanınan Jill Biden'ın, kız çocuklarının eğitimi için hayır vakıfları kuran Adile Sultan'ın adını taşıyan bir kasırda misafir edilmesi de dikkati çekti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Jill Biden Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title