Haberler

    ABD: YPG, PKK'dan Farklı Bir Oluşum

    Güncelleme:

    ABD Sözcüsü Toner, PYD'nin silahlı kanadı YPG ile PKK'nın farklı bir oluşum olduğunu, YPG ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, PKK ile YPG arasındaki ilişki hakkıında, "Bazı bağların olduğunu göz ardı edemeyiz, kategorik olarak hiçbir bağ yok diyemeyiz fakat YPG, PKK'dan farklı bir oluşumdur." dedi.

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

    "YPG, PKK'DAN FARKLI BİR OLUŞUM"

    Bir soru üzerine terör örgütü PKK ve Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG arasındaki ilişki hakkında değerlendirmelerde bulunan Toner, "Bazı bağların olduğunu göz ardı edemeyiz, kategorik olarak hiçbir bağ yok diyemeyiz fakat YPG, PKK'dan farklı bir oluşumdur" ifadesini kullandı.

    "YPG İLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

    Türkiye'nin konuya ilişkin kaygılarını anladıklarını belirten Toner, şunları kaydetti:

    "IŞİD ve Suriye'nin kuzeyindeki kaygılarının yanı sıra, Türkiye ile bu konuyu konuşmaya devam ediyoruz. Sınır güvenliğinin sağlanması ve Türkiye ile ilişkilerimizi güçlendireceğini düşündüğümüz diğer konular hakkında birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

    "TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNDEN MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

    Fakat Türkiye, IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyonların bir parçasıdır. Etkili bir üye olmaya devam etmektedir ve Türkiye'nin desteğinde memnuniyet duyuyoruz."

    Toplantıda ayrıca, Toner'e, ABD askerlerinin terör örgütü YPG'nin armasını takmalarına ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun söylediği, "O zaman onlara tavsiyemiz Suriye'nin diğer bölgelerine gittikleri zaman IŞİD'in, El-Nusra'nın, El-Kaide'nin armasını taksınlar" şeklindeki sözleri hatırlatıldı.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Türkiye Suriye Dünya Haberler

    500

    Yorumlar (15)

    Mahmut başarırMobil-IOS:

    Lan sizi inşallah ypg denen alçaklar vurur da aklını başınıza gelir o Zaman Türk'ler demişti dersiniz dua edin ey Türkiye

    5
    21
    yanıtYanıtla
    Vatandaş :

    Pkk= ABD. . . . . . . . . . . . . . . PKK YI PEYDAHLIYAN VE DESTEKLİYEN DAHA ÖNCESİNDE DE ASALA YI BESLİYEN VE PEYDAHLIYAN ABD DİR. . . . . . . BU KADAR SALAK SİYASET OLMASZ , DÜŞMAN UNSURU TOPRAKLARIMIZDAN KOVMALIYIZ. .

    18
    2
    yanıtYanıtla
    ÜMİT:

    Bu habere sevinen hdpli ermeniler Allah size akıl versin Amerika keyfinden yardım ediyor sanıyorlar :) Sizleri kobay olarak kullanıp petrole konacaklar devam edin bu kafayla.

    14
    2
    yanıtYanıtla
    HDPLİ ERMENİ:

    Ben bu amerikaya güvenmiyorum kim nederse dedin ypgye yardım ediyor ama bir çıkarı vardır

    13
    2
    yanıtYanıtla
    misafir:

    türkiye ypg ye terör örgütü diyo, abd ypg ile calismaya devam edecegiz diyo, türkiye abdye halen yardim ediyo ve abd bu yardimdan memnun. bu durumu bir türlüanlayamadim gitti

    7
    5
    yanıtYanıtla
    Altug:

    Turkiye amerikali askerleri vursun sonra sizi ypg li dag ayisi sandik desin. . bu okuzler anca bundan anlar

    7
    3
    yanıtYanıtla
    atakan:

    terör destekçisi amerika. katilsin. bebek katilisin. . . . . .

    7
    2
    yanıtYanıtla
    KAZANCI:

    ABD hiç akılanmadı ki zaten. Bütün radikal örgütler başlangıçta ABD tarafından bu şekilde desteklendi.

    2
    5
    yanıtYanıtla
    Fatih Osmanlıoğlu Mobil-IOS:

    Eşref Bitlis paşamızın neden öldürüldüğü bir kez daha belli oldu , ABD artık açık açık Türkiye düşmanlarıyla iş birliği yapıyor ,

    3
    1
    yanıtYanıtla
    DurumMobil-IOS:

    Turkiye nin yapacagi tek sey incirlik ussunu KAPATMAK

    3
    1
    yanıtYanıtla
    Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title