Haberler

ABD Büyükelçisi'nden YPG Arması Açıklaması: Bireysel Bir Hareket

Güncelleme:

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass, Amerikan askerlerinin YPG arması takmasının bireysel bir hareket olduğunu ve devlet politikasını yansıtmadığını söyledi; PKK'ya 'silah bırak' çağrısı yaptı.

Güneydoğu İş Kadınları Zirvesine katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, terör örgütü PKK ve YPG ile ilgili yaptığı açıklamada Suriye'de YPG'ye danışmanlık hizmeti veren Amerikan askerlerinin YPG arması takmasının bireysel bir hareket olduğunu ve devletin politikasını yansıtmadığını söyledi. Güneydoğu'da yaşanan terör saldırılarına da değinen Bass, barış müzakerelerinin devam edebilmesi için PKK'nın en kısa sürede silah bırakması gerektiğini her zaman olduğu gibi yinelediklerini belirtti.

"PKK ŞİDDETE SON VERİP SİLAH BIRAKMALI"

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi John Bass, "Bu Güneydoğu'daki çatışma ortamı çok uzun süredir devam ediyor. Bu şiddetin kesinlikle durması gerekiyor. Bunun ilk ve en önemli adımı da PKK'nın şiddete son verip silahları da bırakmasıdır. Gelecekte herkesin huzur içinde yaşayabileceği bir ortam oluşturmak ve bir müzakere masasına oturup sonuca varmak için PKK'ya silahlarını bırakmaları için çağrı yapmaya devam ediyoruz" dedi.


"SURİYE'DE EN FAZLA ARAP KOALİSYONUNU DESTEKLİYORUZ"

Suriye'de YPG'ye danışmanlık yaptığını ve en fazla Suriye Arap Koalisyonu adı altında IŞİD'e karşı savaşan Arap grubu desteklediklerini belirten Bass, "Türkiye'de bazı kişiler tarafından öne sürülen düşünceleri düzeltmek için bana fırsat verdiğiniz için teşekkür ederim. İlk olarak IŞİD'in bize karşı ortaya koyduğu sorun karşısında Amerika Birleşik Devletleri çok endişelidir. Dolayısıyla tüm koalisyon ortaklarımızla, buna Türkiye'de dahil IŞİD'i Türkiye sınırından kovmak için, IŞİD'i küçültmek için, sahip olduğu alanı, toprağı azaltmak için uğraşıyoruz. ABD, IŞİD'e karşı olan savaşında bir çok grubu destekliyor. En önemli destek verdiğimiz grup Suriye Arap Koalisyonu adı altında savaşan Suriyeli Araplardır. Onlara IŞİD'e karşı olan savaşlarında özel ekipmanlar sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.


"ASKERİN YPG ARMASI TAKMASI ABD'NİN BİR POLİTİKASI DEĞİLDİR"

Suriye'de YPG'yle birlikte IŞİD'e karşı mücadele eden ABD'li askerin YPG arması takmasının politikalarıyla ilgili olmadığını belirten Bass, "YPG'ye danışmanlık yapan ve YPG armaları takan askerlerimizle alakalı son birkaç gündür çok şeyin konuşulduğunu biliyorum. Bu Pentagon sözcüsünün de belirttiği gibi kişisel hareketler, izin alınmadan yapılan hareketlerdir ve düzeltilmişlerdir. IŞİD'e karşı yürütülen savaşta bu ABD'nin bir politikasını yansıtmamaktadır, politika seçimi değildir. Dolayısıyla nasıl planlar yapabiliriz, nasıl operasyonlar yapabiliriz diye Türk hükümeti ve askeriyle çok yakın çalışıyoruz. Türkiye içindeki bazı topluluklara, hem Kilis'e hem de etrafındaki yerlere zarar veren bu IŞİD'i Türk sınırından nasıl uzaklaştırabiliriz, nasıl atabiliriz diye yakından çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Şanlıurfa Suriye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (21)

VR:

BU ASKER AMERİKA NIN GERÇEK YÜZÜDÜR.

7
0
yanıtYanıtla
Vatandaş :

pkk=pyd=abd. . . . :) anlat coni seni dinliyoruz. . :))

6
1
yanıtYanıtla
Inadina Milliyetcilik:

Sayin Buyukelci, ABD nin YPG-PKK ya olan destegi de mi bireysel hareket ? Siz Turk halkini aptal mi zannediyorsunuz ?

4
1
yanıtYanıtla
KAPTAN:

BENDE BIREYSEL OLARAK ISID FILAMASINI ARMASINI TASIYACAM AYRICA ISIDE VE TALIBANA TAKTIK VE TEKNIK YARDIMDA BULUNACAM EEE EVIN ÖNÜNEDE ISID BAYRAGI DIKIP BAGDADININ DE HEYKELINI DIKECEM TABI BIREYSEL OLARAK

4
0
yanıtYanıtla
meeee meeeee:

tamam silah bırak çağrısı yaptıysa pkk yarın hemen silahı bırakır huzur geldi be ohhhhh

3
0
yanıtYanıtla
İMHOTEP:

pkk nında ypg ninde tasması sizde bu işler öyle ekranda şirin gözükmek için silah bırakması lazım demekle olmuyor tavşana kaç tazıya tut.

3
0
yanıtYanıtla
okey...:

zamanında bunlar ordu gibi memleketimizden geçip, lahmacunalr soylemedimi belediye bunlara. . . işidle çatışıp, sağlık için hatay sınırından bizlere gelmedimi bunlar ? tamam suçlu abd amma bizdede yokmu suç ? davul zurna geldiler hayatdan kobanıye geçtiler. . .

2
1
yanıtYanıtla
TC:

HE HE BIZLER PKK, ya INCIRLIKDE ÜSS AÇMIİŞIZDIR. TÜM SILAH MUHIMAT PATLAYICI, KOORDINAT, INCIRLIKDEN VERIYORUZ, PKK. (PYD) nin INCIRLIKDE SON MODEL UÇAKLARI VAR, !!!!!!!

3
0
yanıtYanıtla
pillow fighter:

ben bu dörtgözü sevmiyorum, mahsus mu seçiyorlar bunları bilmem. . .

2
1
yanıtYanıtla
özgünüm:

allaha senin belanın varsin elçi sen yalancısın cehenemde yanacağını biliyormusun senin imamanın yok abd nin zinyeti sadece müslümanlar bir birine öldürmektir ama ne yapalım müslümnların başındakiler kalın kafalıdır anlamiyorlar kafirler KANDIRİYOR BİZLERİ YAZIK UYANIN BİR BİRİNİZ ÖLDÜRMEYİN KİM BİR İNSAN ÖLDÜRÜRSE VALLAHAİNA BİR ALEMİ ÖLDÜRMÜŞ OLİYOR YAZIKTIR GÜNAHATIR BİZLERİ BİR BİRİMİZE DÜŞÜYORLAR SONRADA BAKIP GÜLÜYORLAR UYANIN PULPERSELER

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title