Haberler

AB Yüksek Temsilcisi Ashton İran'da

Güncelleme:

AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İran'ın nükleer programı ve AB-İran ilişkileri konularında görüşmeler yapmak üzere başkent Tahran'a geldi.

AB  Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İran'ın nükleer programı ve AB- İran ilişkileri konularında görüşmeler yapmak üzere başkent Tahran'a geldi.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in daveti üzerine Tahran'a gelen Ashton'u, Mehrabad Havalimanı'nda Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abbas Arakcı karşıladı.

İran ile 5+1 ülkeleri arasındaki nükleer görüşmelere de başkanlık eden Ashton'a ilk İran ziyaretinde, yardımcısı Helga Schmid de eşlik ediyor.

Ashton'ın, üç gün sürecek İran ziyaretinde, Dışişleri Bakanı Zarif'in yanı sıra Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Meclis Başkanı Ali Laricani ve dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in dış politika danışmanı Ali Ekber Vilayeti ile görüşeceği belirtildi.

Görüşmelerde, İran'la ilişkilerinin çeşitli boyutları ile nükleer meselenin ele alınacağı ifade edildi.

İlk görüşmesini yarın Dışişleri Bakanı Zarif'le yapacak olan BM Yüksek Temsilcisi Ashton, resmi temaslarının yanı sıra pazartesi günü tarihi İsfahan kentini ziyaret edecek.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, New York'ta düzenlenen BM 68. Genel Kurulu'nda Ashton'u resmen İran'a davet etmişti.

İran'da Hasan Ruhani hükümetinin göreve gelmesinin ardından özellikle Batı ile ilişkilerde yeni bir döneme girilmiş, İtalya, İsveç, Belçika, Polonya ve İspanya dışişleri bakanları Tahran'a resmi ziyaret gerçekleştirmişti.

Ashton'ın ziyaretinin ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı da İran'a resmi ziyarette bulunacak. - İran

Kaynak: AA / Politika

Catherine Ashton Avrupa Birliği Tahran İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title