Haberler

AB - Türkiye Arasındaki Gümrük Birliği Anlaşması'nın Güncellenmesi İçin İlk Adım Atıldı

Brüksel'de Avrupa Birliği yetkilileri ile görüşmelerde bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AB Ticaretten sorumlu AB Komiseri Cecilia Malmström ile ikili görüşme sonrası ortak basın açıklamasında bulundular.

Brüksel'de Avrupa Birliği yetkilileri ile görüşmelerde bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AB Ticaretten sorumlu AB Komiseri Cecilia Malmström ile ikili görüşme sonrası ortak basın açıklamasında bulundular.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve AB Komiseri Cecilia Malmström Türkiye, AB Gümrük Birliği anlaşmasının 20. Yılında tekrar güncellenmesi için görüştüler ve alınan ortak karar sonunda Gümrük birliğinin güncellenerek yenilenmesi için ilk adım atılmış oldu.

Avrupa Komisyonu Berlaymont binasında düzenlenen ortak basın toplantısında Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşması imzalanmasından bu yana geçen 20 yılın sonunda tekrar gözden geçirilip güncellenmesi için ilk adımın atıldığı açıklandı.

Ticaretten sorumlu AB Komiseri Cecilia Malmström düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşmasının tekrar gözden geçirilip güncellenmesi gerektiği konusunda ortak karar aldıklarını dile getirdi. Düzenlenen ortak Basın toplantısında konuşan Bakan Zeybekci, Bu gün burada önemli bir toplantı için bir araya geldik. AB Türkiye arasında 20 yıl önce imzalanan Gümrük Birliğinin güncellenmesi için bir araya geldik. Tam üyelik yolunda bir adım olarak Gümrük Birliği Ülkemizin Ekonomisine pek çok katkılar sağlamıştır, fakat Gümrük Birliğinin Dünya genelinde gelişen olaylar karşısında tekrar güncellenmesi konusunda ortak karar aldık. Türkiye olarak süreçten temel beklentimiz, İlk olarak Gümrük Birliğinin eşit bir ortağı olarak AB'nin danışma ve karar alma mekanizmalarına etkin katılımının sağlanmasıdır. İkinci olarak serbest ticaret anlaşmalarına uyum kapsamında yaşanan sorunlara kalıcı bir çözüm bulunmasıdır ve son olarakta Karayolu kotalarınında kaldırılmasıdır. Söz konusu sistemik problemlere çözüm bulurken, ticari ilişkilerimizin Tarım, Kamu alanları ve hizmetler alanında da geliştirerek derinleştirilmesi amaçlanmıştır. Diğer en önemli hedefimiz Türkiye'nin Trans Atlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı TTIP'e dahil olmasının sağlanmasıdır. Gümrük Birliğinin güncellenmesi AB Entegrasyonumuzu derinleştirecek ve Türkiye AB Ekonomik ilişkilerimizin sınıf atlamasına katkı sağlayacaktır dedi.

AB Yetkilileri ile görüşmeleri sonrası Bakan Zeybekci basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulunacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gümrük Birliği Avrupa Birliği Brüksel Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title