Haberler

AB Sürecinde Türkiye'de ve Dünyada Enerji Sektöründeki Gelişmeler"

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, cumhuriyetin 100. yılında barış ve istikrarın sembolü sıfatıyla güçlü bir enerji ticaret merkezi olmak istediklerini bildirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, cumhuriyetin 100. yılında barış ve istikrarın sembolü sıfatıyla güçlü bir enerji ticaret merkezi olmak istediklerini bildirdi.

Yılmaz, Gaziantep Ticaret Odasında düzenlenen "AB Sürecinde Türkiye'de ve Dünyada Enerji Sektöründeki Gelişmeler" konulu toplantının açılışında, Gaziantep'in son yıllarda Türkiye'nin hızlı büyüyen şehirleri arasında yer aldığını söyledi.

Kentte yaklaşık 10 yıldır doğalgaz dağıtım faaliyetlerinin devam ettiğini, bu süreçte 10 milyon dolarlık yatırım yapıldığını aktaran Yılmaz, 170 bin aboneye ulaşıldığını belirtti. Yılmaz, İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin yıl sonunda, Araban ilçesinin ise gelecek yıl doğalgaza kavuşacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi 1 damla petrolün 1 damla kandan üstün olduğu bir dünyada yaşandığını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ne yazık ki bu anlayış dünyadaki savaşları tetikledi. Bizler cumhuriyetimizin 100. yılında barış ve istikrarın sembolü sıfatıyla güçlü bir enerji ticaret merkezi olmak istiyoruz. Eskiden Türkiye köprü olurdu. Biz sadece köprü olmak değil, aynı zamanda bir ticaret merkezi olmak istiyoruz. İnşallah Türkiye bu konuda ciddi atılımlar atacak. Gaziantep de bu anlamda enerji ticaretinde önemli bir merkez olacak."

Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının geçtiğimiz günlerde açıkladığı "Milli Enerji Politikaları"na da değinerek, "Bu politikanın 3 temel sac ayağı var, arz güvenliği, öngörülebilir piyasa ve yerlileştirme. Biz bu 3 konuda kendimizi nasıl daha fazla geliştirebiliriz, nasıl daha iyi hizmet üretebilirizin cevaplarını arıyoruz. Düzenleme kalitemizi daha da artırabilmek için neler yapabileceğimizi araştırıyoruz. Enerji sektöründe, diğer sektörlerden daha fazla ve daha hızlı bir gelişmeliyiz. Dağıtım ve iletim hatlarımızı çağa uygun şekilde geliştirmeli ve büyütmeliyiz. Yenilenebilir kaynaklarımızın yanında yerli kaynaklarımızı da daha fazla kullanmalıyız." diye konuştu.

"Elektriğin talep bölgelerinden üretilmesi hedeflenmekte"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'deki enerji tüketiminin hızla arttığını söyledi.

Elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkati çeken Tancan, "Vatandaşlarımızın kaliteli ve kesintisiz olarak elektrik enerjisine erişimlerinin sağlanması için iletim ve dağıtım alt yapısının rehabilite edilmesi sağlanmakta. Ayrıca elektrik arz ve talep dengesizliklerini dengelemek adına talep tarafını aktif olarak piyasaya katılımı sağlanacaktır. Bu kapsamda elektrik üretim yatırımlarını önceliklendirmede arz-talep dengesine bakılarak iletim ve dağıtım alt yapısıyla uyumlu alt yapı oluşturularak elektriğin talep bölgelerinden üretilmesi hedeflenmektedir." diye konuştu.

Toplantıya Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve sektör temsilcileriyle öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gaziantep Ticaret Odası Avrupa Birliği Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title