Haberler

AB'nin Enerjisi Türklerden Sorulacak

Güncelleme:

Rusya'nın inşa etmeyi planladığı Güney Akım projesi tehlikeye girdi. Avrupa Birliği'nin artık tek umudu TANAP'ın ev sahibi Türkiye.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik sürerken, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin neredeyse tamamı doğalgaz ve petrol ihtiyacının yüzde 100'ünü Rusya'dan karşılıyor. Rusya'nın vanaları kapatması demek bu ülkelerdeki ekonomik aktiviteyi durduracağı gibi insani olarak da bu ülkelere büyük zarar verecek.İşte bu yüzden AB dikkatli adımlar atmak zorunda. 

AVRUPA'DA İŞLER DEĞİŞTİ

AB'nin, enerji güvenliği kapsamında uygulamaya almaya hazırlandığı projelerden biri de Güney Akım'dı. Karadeniz'in altından geçerek Ukrayna'yı by-pass edecek boru hattı için gerekli onayı alan Ruslar inşaata önümüzdeki ay başlamayı planlıyordu. Fakat Avrupa'da işler değişti... 

AVRUPA'NIN TEK UMUDU TANAP OLACAK

Son olarak Avrupa'da siyasi gelişmelerin boru hattı görüşmelerini olumsuz etkilediği belirtiliyor. Avrupa Komisyonu'nun Enerjiden Sorumlu Üyesi Günther Oettinger, “Gazprom'a ayrıcalık tanımak önceliklerim arasında değil" ifadesini kullandı. Rusya ve Ukrayra arasındaki gerginliğin Avrupa'ya yansımaması için geliştirilen bu projenin tehlikeye girmesiyle birlikte Avrupa'nın tek umudu TANAP olacak.

TÜRKİYE ENERJİDE BÖLGENİN KALBİ OLACAK

Projenin neredeyse tamamı Türk topraklarından geçeceği için Türkiye enerjide bölgenin kalbi olacak. Hem boru hattından kendisi için gerekli gazı alacak hem de transit ücretle kasasını dolduracak. 

İLK GAZ 2018'DE AKACAK

TANAP, 2018 yılından itibaren başlangıçta yıllık 16 milyar metreküp gaz taşımaya başlayacak. Türkiye hattan 6 milyar metreküplük doğalgazı aldıktan sonra kalan 10 milyar metreküp Avrupa'ya iletilecek. Hattın ikinci etabı tamamlandığında 31 milyar metreküplük yıllık kapasiteye ulaşması bekleniyor Türkiye bölümünün yaklaşık 1,830 km olması beklenen TANAP boru hattı 20 ilden geçecek.

KUZEY IRAK'TAN DA MÜJDE YAKIN

TANAP, Türkiye için tarihi bir proje. Fakat Türkiye'nin enerji alanındaki önemini ortaya koyan diğer bir gelişme de Kuzey Irak'ta yaşanıyor. Kuzey Irak petrolünün Ceyhan üzerinden dünyaya açılması konusunda artık Erbil ve Bağdat arasındaki görüşmelerde sona gelindi. (Kaynak: Akşam)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Rusya Federasyonu Avrupa Birliği Ukrayna Türkiye Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (52)

harun harunecz.hazal@hotmail.com:

ülkemiz cennet gibi memleket. kürdü ,türkü ,lazı,çerkezi ve diyer tüm etnik gruplarla beraber degerini bilelim. hepimiz kardeşiz..

61
4
yanıtYanıtla
manda33@hotmail.com:

ney türklerden sorulacak.Amerika emretti mi bedava bile geçer.Amerika için sınır mınır ülke mülke yoktur.Dediği dediktir.

17
30
yanıtYanıtla
ZİHNİ SİNİReniscanli@hotmail.com:

aferin CAMIŞ...

yanıt0
yanıt0
MANDAAAAAAnerminyaman06@hotmail.com:

MANDA DEVRİ DEDEN ZAMANINDAYDI ! TÜRKİYE DEDEN ZAMANI GİBİ DEĞİL...

yanıt0
yanıt0
manda33@hotmail.com:

sağolun arkadaşlar:)))

yanıt0
yanıt0
Demokraterdog@gmx.de:

Yaşasın, faşistlere yeni rüşvet kaynağı.

25
21
yanıtYanıtla
ONURMKS@KK.COM:

AHH BİRDE KENDİ PETROLÜMÜZÜ KENDİMİZ ÜRETSEK SÜPER OLACAK .

34
2
yanıtYanıtla
wengohannover2011@hotmail.de:

Tüönce pkkylen müzakererk petroli diye bir sey yok olan kürt petroleridir ve avrupa simdi kürtlerlen anlasacak,ondan sonra taibin artik oyalanlarina karin tok,biz istemedikmi arupada petrolü öyle kürt petrolini türkiye üzerinden avrupaya akitilacakmis,önce pkk,ylen müzakere ondan sonrasi düsülünür

yanıt0
yanıt0
gayseriliad09@live.nl:

ONUR: Aman olmasin. Nerde petrol, orda savas. Su halimiz ile bile rahat birakmiyorlar. Türkiye'yi yok etmek icin, memleket icin calisan namuslu insanlara iftiranin, operasyonun ardi arkasi kesilmiyor.

17
10
yanıtYanıtla
ONURMKS@KK.COM:

saçmalama kardeşim ya sanki burada savaş yok dimi 30 senedir pkk illetiyle uğraşıyoruz hiç değilse cebimiz para görür enerji açığımızı kapatırız daha hızlı büyürüz keşke olsa diyeceğine olmasın diyorsun ya DÜNYANIN EN PAHALI BENZİNİNİ KULLANMAK HOŞUNA GİDİYOR GALİBA SENİN...

yanıt0
yanıt0
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title