Haberler

AB Komisyonu Üyesi Hahn, Ukrayna'da

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ukrayna'ya gelen Hahn- Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko - Petro Poroşenko konuşması- Johannes Hahn konuşması AB Komisyonu üyesi Hahn Ukrayna'da- Johannes Hahn: - "Rusya'ya yönelik yaptırımların uzatılması sadece Ukrayna'nın doğusundaki durumla değil, Kırım ile de bağlantılı"- "AB'nin yeni yardım paketi çerçevesinde Ukrayna'ya 600 milyon avroluk kaynak birkaç hafta içinde ayrılabilir"KİEV (AA) – Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Johannes Hahn, Rusya'ya yönelik yaptırımların uzatılmasının sadece Ukrayna'nın doğusundaki durumla değil, Kırım ile de ilgili olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ukrayna'ya gelen Hahn- Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko - Petro Poroşenko konuşması- Johannes Hahn konuşması AB Komisyonu üyesi Hahn Ukrayna'da- Johannes Hahn: - "Rusya'ya yönelik yaptırımların uzatılması sadece Ukrayna'nın doğusundaki durumla değil, Kırım ile de bağlantılı"- "AB'nin yeni yardım paketi çerçevesinde Ukrayna'ya 600 milyon avroluk kaynak birkaç hafta içinde ayrılabilir"KİEV (AA) – Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Johannes Hahn, Rusya'ya yönelik yaptırımların uzatılmasının sadece Ukrayna'nın doğusundaki durumla değil, Kırım ile de ilgili olduğunu söyledi.Temaslarda bulunmak üzere Ukrayna'ya gelen Hahn, Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile bir araya geldi. Görüşme öncesinde Poroşenko ve Hahn basına açıklamalarda bulundu.Hahn, Rusya'ya karşı yaptırımların uzatılması veya kaldırılmasına ilişkin koşullar konusunda AB'nin tutumunun değişmediğini belirtti. Hahn, "Rusya'ya yönelik yaptırımların uzatılması sadece Ukrayna'nın doğusundaki durumla değil, Kırım ile de bağlantılı" dedi.Hahn, bunun Ukrayna'yı desteklediğine ilişkin AB'nin net tutumunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.Ukrayna'daki zor durumun çözümü için mali desteğin de gerekli olduğunu belirten Hahn, AB'nin yeni yardım paketi çerçevesinde Ukrayna'ya 600 milyon avroluk kaynağın birkaç hafta içerisinde ayrılabileceğini dile getirdi. Hahn, ayrıca AB'nin Ukrayna'da hukukun üstünlüğünün temin edilmesi için yaklaşık 70 milyon avroluk yardım sağlayacağını da sözlerine ekledi.Devlet Başkanı Poroşenko da AB istişare heyetinin yanı sıra doğudaki krizin çözümüne yönelik imzalanan Minsk mutabakatlarının hayata geçirilmesini gözetleyecek AB heyetini ülkede iş başında görmek istediklerini kaydetti. Poroşenko, ayrıca Ukrayna parlamentosunun AB'nin ülkeye sağlayacağı 1,8 milyar avroluk yeni yardım paketinin kabulünü onayladığını ifade ederek, bu çerçevede yeni yardım paketinin ilk diliminin yakın dönemde Ukrayna'ya sağlanacağını teyit etti. Poroşenko, AB'nin Ukrayna'ya sağladığı ekonomik destek ve insani yardımlarından dolayı Hahn'a teşekkür etti.Johannes Hahn, başkent Kiev'deki temasları çerçevesinde ayrıca, Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Ajvaras Abromaviçus ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi için 55 milyon avroluk yardıma ilişkin memorandum imzaladı.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Petro Poroşenko Ukrayna Kırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title