Haberler

AB Komisyonu Üyesi Hahn, Şanlıurfa'da Açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikalarından Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, AB'nin, Türkiye'deki reform ve modernizasyon sürecini desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikalarından Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, AB'nin, Türkiye'deki reform ve modernizasyon sürecini desteklemeye devam edeceğini söyledi.

AB, Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi işbirliğindeki "Atıksu Arıtma Tesisi Açılış ve Temel Atma Töreni" Akçamescit köyünde düzenlendi.

Törende konuşan Hahn, AB'nin 36 milyon avro destek verdiği projeyle arıtılmamış suyun arıtılarak kalitesinin arttırılacağını ve su kirliliğinin azaltılacağını belirtti.

Bu yatırımın AB'nin birliğe aday ülke statüsündeki Türkiye'de finanse ettiği önemli projelerden biri olduğunu dile getiren Hahn, AB tarafından 2002'den bu yana 900 milyon avro fon sağlandığını, bu sayede 35 projenin hayata geçirildiğini kaydetti.

Hahn, Türkiye ve AB arasında desteklenen projeler arasında çevrenin önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, bunun yanı sıra 30'dan fazla yeni proje üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Türkiye-AB arasında 2020'ye kadarki dönemde öncelikler arasında çevrenin olduğunu anlatan Hahn, ortak çabaların uzun vadede Türkiye-AB arasında tespit edilen amaçlara ulaşılmasını sağlayacağını ifade etti.

Hanh, "AB Türkiye'deki reform ve modernizasyon sürecini desteklemeye devam edecektir. Bu ve buna benzer projeler Türk halkının yararına olacaktır." dedi.

" 2023 hedefimiz tüm belediyelerin atık su arıtma tesisine kavuşmasını sağlamak"

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ise peygamberler kenti Şanlıurfa'nın Suriyelileri en iyi şekilde ağırladığını kaydetti.

Türkiye'nin Suriyelilerin yanında olduğunu, kapılarının onlara her zaman açık olacağını ifade eden Ceylan, Suriyelilerin derdinin kendi dertleri olduğunu dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AB ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen projenin 100 milyon dolara mal olacağını belirten Ceylan, 850 bin nüfuslu Şanlıurfa'ya hizmet verecek tesisin iki yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Çevre altyapı yatırımlarının tüm Türkiye nüfusunu kapsamasının hedeflendiğini kaydeden Ceylan, "2002'de ülkemizde belediye nüfusunun sadece yüzde 35'ine atık su arıtma hizmeti verilebilirken, hükümetimiz döneminde yaptığımız çalışmalarla 2015 sonu itibarıyla bu oran yüzde 80'lere ulaşmıştır. 2002'de sadece 145 atık su arıtma tesisi ile 248 belediyeye atık su arıtma hizmeti verilirken, 2015 sonu itibarıyla 653 atık su arıtma tesisi ile 551 belediyeye atık su arıtma hizmeti verilmektedir.

Hedefimiz, 2017'de atık su arıtma tesisine bağlı belediye nüfusunu oranını yüzde 85'e çıkarmak. 2023'te amacımız ise bu alanda tüm belediyelerin atık su arıtma tesisine kavuşmasını sağlamak." ifadelerini kullandı.

Törenin sonunda Ceylan, Hahn ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi tesisin temelini attı.

Bu arada, Hahn, Harran ilçesinde 13 bin 930 Suriyelinin kaldığı Konteynır Kent Konaklama Tesisi'ndeki incelemelerinin ardından kent merkezindeki Süleymani bölgesinde AB'nin finanse ettiği UNICEF'in Suriyeli kız çocuklarına eğitim verilen merkezi ziyaret etti.

Hahn, buradaki çocuklarla sohbet ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Öte yandan, Hahn, Balıklıgöl'ü de ziyaret ederek, balıklara yem attı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Şanlıurfa Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title