Haberler

AB Büyükelçileri Adana'da (3)

SURİYELİ ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİLERAB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, beraberindeki AB Büyükelçileri ile kentte Suriyeli çocukların eğitim gördüğü merkez Seyhan İlçesi'ndeki Fatih Kemal İlkokulu'nu ziyaret etti.

SURİYELİ ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİLER

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, beraberindeki AB Büyükelçileri ile kentte Suriyeli çocukların eğitim gördüğü merkez Seyhan İlçesi'ndeki Fatih Kemal İlkokulu'nu ziyaret etti. Heyeti, kapıda karşılayan Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Suriyelilerin eğitimi için oluşturulan Geçici Eğitim Merkez'leri hakkında bilgi verdi. Christian Berger, burada yaptığı konuşmada, yapılan çalışmalarla Suriyeli bir jenerasyonun geleceğinin teminat altına alınmaya çalışıldığını belirterek, "Bizim sizlerle burada yürüttüğümüz çabalar, büyük çerçevede, operasyonun küçük bir kısmını oluşturuyor. Şu anda Türk Hükümeti ile anlaşmasına varmış olduğumuz 300 milyon Euro'luk bir projemiz daha mevcut. Bu program kapsamında Türk Hükümeti ile iş birliği yürüterek takriben 600 bin Suriyeli mülteci çocuğa yardım ve destek sağlayacağız. Bunun ana başlığı Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacı çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonunu sağlamaktır" diye konuştu.

Daha sonra heyet, Suriyeli çocukların eğitim gördüğü sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.

ALMAN VE ÇEK BÜYÜKELÇİSİ PROGRAMA KATILMADI

Ayrıca Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann ile Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka'nın listede yer almasına karşın Adana programına katılmadığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title