Haberler

AB Bakanı Çelik: Haleplileri Ölüme Terketmeyeceğiz

AVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Berlin UETD'de yaptığı konuşmada Haleplileri ölüme terk etmeyeceklerini söyledi.

AVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Berlin UETD'de yaptığı konuşmada Haleplileri ölüme terk etmeyeceklerini söyledi.

Bakan Çelik, Berlin ziyaretinin son gününde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Berlin şubesine misafir oldu. Çelik önce UETD Berlin'in anı defterini imzaladı, ardından UETD Berlin Başkanı Sinan Kaplan'ın kendisine takdim ettiği teşekkür plaketini aldı.

Suriye'de olanları yakından takip ettiklerini söyleyen Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, "Bir taraftan olayları yakından gözlemliyoruz, diğer taraftan da eğer gerekirse Suriye topraklarının içinde kamp kurmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Biz bu insanları ölüme terk etmeyeceğiz. Fakat şu açık ve net ki, dünyadaki modern kurumların, uluslararası hukukun insan hakları üzerine bu kadar söylemlerine rağmen bu katliamları engellemek için kimse bir adım atmıyor. 'Esad giderse yerine kim gelecek, DAEŞ gelir', diyenlere karşı biz yıllarca 'Esad kaldığı müddetçe DAEŞ ve benzeri terör örgütleri oraya daha çok yerleşir' dedik. ve öyle de oldu. Ardından Esad, hava kuvvetlerini kullanırsa bu kırmızı çizgimizdir denildi, o kırmızı çizgiyi de aştı Esad. Arkasından kimyasal silah kullanırsa bu bizim kırmızı çizgimiz denildi. Sonunda kimyasal silah da kullandı ama buna karşı da dünyadan bir tepki gelmedi. Bu gelinen nokta insanlık için bir iflas noktasıdır. Bunlar yaşanırken bundan sonra gençlere okullarda nasıl öğreteceksiniz 'insan hakları diye bir kavram var, uluslararası hukuk diye bir kavram var, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği diye kavramlar var' diye. Bütün bunların engellenmesi lazımdı" dedi.

Eskisi gibi krizlerle sarsılan, sürekli tökezleyen bir Türkiye'nin artık olmadığının altını çizen Ömer Çelik, artık güçlü bir demokrasisi, güçlü bir ekonomisi olan bir Türkiye olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bütün zor şartlara rağmen ayakları üzerinde durmayı becerebildiğini ve mazlumlara karşı el uzatma konusunda da en yüksek sesin yine Türkiye'den çıktığını belirtti.

Avrupa'da bazı politikacıların oy kaygısıyla aşırı sağcıların söylemlerine yaklaştığı uyarısında bulunan Çelik "Onlara oy kaptırmamak için onlarla benzer ifadeler kullandıklarında ve Türkiye karşıtı ifadeler kullandıklarında bunun Türkiye'ye zararı olmuyor.

Fakat Avusturya'da gördüğümüz gibi aşırı sağın yükselmesi devam ediyor. Avusturya'da kıl payı aşırı sağcı bir aday seçimi kaybetti; ama aşırı sağın, ırkçılığın, yabancı düşmanlığının siyasi gücü kurumsallaşmış oldu. Bunlar aynı zamanda Avrupa'nın kendi değerlerine karşı oluşumlar" ifadesini kullandı.

Avrupa'daki Türk dini kurumlarına haksızlık yapıldığını da belirten Çelik şu ifadelere yer verdi : "Avrup'da müslüman Türklerin oturdukları yerlere baktığınızda buralarda El Kaide gibi, DAEŞ gibi terör örgütleri hiçbir zaman taban bulamaz. Çünkü bizim müslümanlık anlayışımız bu radikal örgütlerin müslümanlık anlayışına karşıdır. Biz bütün insanlığı ailemiz olarak görüyoruz. Muhataplarımıza şunu da söylüyoruz, Diyanet İşleri Başkanlığı camilerinin DAEŞ'in ideolojisiyle mücadele etmek için çok büyük bir avantaj olduğunu da herkesin bilmesi gerekir. Bu camilere karşı zaman zaman baskı, kundaklama gibi eylemlerin, bu camilerin faaliyetlerini yapamaz hala gelmesinin, Avrupa'da savunduğumuz ortak değerler açısından da bir tehdit olduğu görülmesi gerekir. Bugün DAEŞ'e karşı askeri mücadele veriliyor, fakat esas mesele mücadelenin ideolojik olarak verilmesidir. Dolayısıyla Türkiye'deki müslümanlık anlayışının, bütün Avrupa çapında demokrasi, insan hakları, hukuk devleti gibi değerlerin korunmasına, toplumsal uzlaşmanın sağlanmasına katkı sağladığının hiçbir zaman unutulmaması gerekir." - Berlin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Ömer Çelik Türkiye Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title